Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο ετησίως και η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κατακτούν όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία των πωλήσεων τους μοιάζει να μην έχει τέλος.

Κάθε νέα έρευνα απλά επιβεβαιώνει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν βασικό συστατικό των μεταφορών του μέλλοντος. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο όγκος των πωλήσεων και τα έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν απογειωθεί.

Μάλιστα, πέρυσι, τα ηλεκτρικά ποδήλατα ξεπέρασαν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσουν φέτος τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων

Η Light Electric Vehicle Association (LEVA) εκτιμά ότι οι ΗΠΑ εισήγαγαν περίπου 790.000 ebikes το 2021. Αυτή είναι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα σχεδόν 450.000 ηλεκτρικά ποδήλατα που εισήχθησαν το 2020. Ενώ το 2019, ο αριθμός αυτός αντιστοιχούσε σε σχεδόν 250.000 ηλεκτρικά ποδήλατα.

Επιπλέον αρκετές εταιρείες ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν συγκεντρώσει σημαντικά ποσά χρηματοδότησης για να αναπτύξουν περεταίρω τις δραστηριότητές τους. Ενδεικτικά, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων στις ΗΠΑ, η Rad Power Bikes, συγκέντρωσε  χρηματοδότηση ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με αυτά τα δεδομένα οι ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό, να ξεπεράσουν φέτος τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία των πωλήσεων ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την Precedence Research, τα ebikes θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην Ευρώπη μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Με αυτό τον ρυθμό ανάπτυξης, η βιομηχανία ηλεκτρικών ποδηλάτων θα γίνει πραγματικά δυνατή. Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικών ποδηλάτων θα φτάσει σε αξία τα 40,98 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Επιπλέον η Ασία είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων με δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων κάθε χρόνο.

Πολλά ηλεκτρικά ποδήλατα ανώτερης ποιότητας εξακολουθούν να κοστίζουν αρκετές χιλιάδες δολάρια. Ωστόσο αρκετές εταιρείες προσφέρουν τώρα ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλής απόδοσης σε τιμή κάτω από 1.000 $.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κατακτούν συνεχώς… έδαφος

Καθώς η τεχνολογία καθίσταται πιο προσιτή για ευρύτερα τμήματα του κοινού ορισμένες εταιρείες έχουν διατηρήσει τα περισσότερα μοντέλα τους σε χαμηλές τιμές. Ενώ η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς πριν από την πανδημία COVID-19, οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

Πολλοί έχουν αντικαταστήσει το αυτοκίνητο και τα ΜΜΜ με ένα ebike για τις μετακινήσεις τους από και προς τη δουλειά. Ενώ άλλοι τα επιλέγουν ως μια διασκεδαστική, υγιεινή δραστηριότητα ή ως ένα νέο χόμπι.

Άνδρος: Ιδανική για περιπλάνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο

Ακόμα περισσότεροι αναβάτες έχουν ανακαλύψει ότι τα ebikes μπορούν να είναι αποτελεσματικά στη μείωση του κόστους μετακίνησης. Ορισμένοι αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα αυτοκίνητά τους.

Και έτσι εξοικονομούν χρήματα από τα καύσιμα, την ασφάλιση, τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου αλλά και το πάρκινγκ.

abb_img
spot_img