Κ.Ο.Κ.: Έρχονται αλλαγές και αφαίρεση διπλώματος για… πάντα

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) θα γίνει… αμείλικτος, φέρνοντας αυστηρότερα πρόστιμα και βαρύτατες ποινές για τους μη υπάκουους.

Ακούστε το άρθρο

Οι παραβάσεις και τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στους δρόμους της χώρας, δεν έχουν τελειωμό και η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας. Πρόσφατα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διεξήχθη σύσκεψη για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση των ελέγχων και εφαρμογή των κανόνων του Κ.Ο.Κ.

Όπως ανέφερε και ο Υπουργός, κ. Γιάννης Οικονόμου, υπάρχουν παραβάσεις οι οποίες συμβαίνουν επί μονίμου βάσεως, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει. Όπως για παράδειγμα, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, του STOP, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για το ηλεκτρικό πατίνι;

Αφαίρεση διπλώματος με την… τρίτη

Επιπλέον, επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για αυστηρότερες ποινές, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι και στην οριστική αφαίρεση διπλώματος για τους… τακτικούς παραβάτες. Η αυστηροποίηση των ποινών κρίνεται αναγκαία, αφού οι παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για ανθρώπινες απώλειες.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε:

«Αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, πολυετής μετά, καθολική αφαίρεση σε μια τρίτη φάση, εάν κανείς δει ότι πρόκειται για υπότροπο στις ίδιες ή άλλες παραβάσεις. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί το οφείλεις όταν η κατάσταση ξεφεύγει.

Υπάρχει μία κατηγορία τροχαίων παραβάσεων όπου όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το κόκκινο, η παραβίαση του στοπ, η επιθετική οδήγηση γενικά, η χρήση κινητού, τα οποία έτσι και αλλιώς, όπως και η χρήση αλκοόλ επισύρουν βαριές ποινές».

Μεγάλες αλλαγές στον Κ.Ο.Κ. και στις ποινές!

Στο «κάδρο» και οι παράνομοι αγώνες ταχύτητας

Επιπλέον, έκανε αναφορά και στο φαινόμενο των… αγώνων ταχύτητας, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα διαχρονικά στον παραλιακό δρόμο Αθηνών-Σουνίου. Κατέκρινε τέτοιου είδους ενέργειες, λόγω της επικινδυνότητας τους, καθώς και της αναστάτωσης που δημιουργούν.

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ για την κίνηση με ποδήλατο στο δρόμο

Τέλος, δήλωσε ότι η τροχαία θα παρεμβαίνει τακτικά σε τέτοια περιστατικά. Παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη αναδιάταξης του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια του πολίτη.

abb_img