Καισαριανή: Με 28 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών

Με βάση τη μελέτη του Δήμου Καισαριανής σχεδιάζεται χωροθέτηση που περιλαμβάνει συνολικά 28 θέσεις στάθμευσης/φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή στον Δήμο Καισαριανής αποτελεί η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του κόστους ενεργειακής κατανάλωσης των δημοτικών κτιρίων. Όπως επίσης και η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην πόλη

Έτσι, παράλληλα με τις ενέργειες για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας με τους όμορους δήμους, ξεκίνησε η προετοιμασία του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ). Αλλά και του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τα οποία αποτελούν κομμάτι του γενικότερου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης του δήμου.

Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού, μπαίνει πλέον και το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος.

Σκοπός του είναι η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με στόχο την αύξηση χρήσης οχημάτων με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όπως επίσης και την ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών επαναφόρτισης. Αλλά και τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για την αγορά ηλεκτροκίνησης.

Με βάση τη μελέτη που υλοποιείται και στηρίζεται σε δεδομένα, όπως η πυκνότητα του πληθυσμού, Το ποσοστό ιδιοκτησίας ιδιωτικών οχημάτων, το ποσοστό χώρων στάθμευσης, αλλά και οι εκτιμήσεις διείσδυσης ηλεκτρικών οχημάτων ανά νοικοκυριό, σχεδιάζεται χωροθέτηση που περιλαμβάνει 14 σημεία διπλής χωρητικότητας (δηλαδή συνολικά 28 θέσεις στάθμευσης/φόρτισης), οι οποίες θα εγκατασταθούν στην πόλη σταδιακά.

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση στην Καισαριανή

Ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος κάλεσε τους πολίτες της Καισαριανής να συμμετέχουν σε δημόσια διαβούλευση.  Εκφράζοντας τη γνώμη τους σχετικά με τα υποψήφια σημεία στάθμευσης και φόρτισης.

Επιπλέον, σε μία νέα ειδική πλατφόρμα,  οι δημότες θα καταθέτουν την πρότασή τους έως τις 29/11. Φυσικά, θα τις συμπεριλάβουν στο Σχέδιο, το οποίο θα καθορίσει την τελική χωροθέτηση των θέσεων.

Οι πολίτες της Καισαριανής, μπαίνοντας στο σύνδεσμο https://sfhokaisariani.wixsite.com/diavoulefsi και συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, μπορούν να καταθέσουν την πρότασή τους για τα πιθανά σημεία εγκατάστασης.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή Καισαριανής, όλες οι απόψεις θα συμπεριληφθούν στο Σχέδιο. Προφανώς σε αυτό θα καθορίσουν και την τελική χωροθέτηση των θέσεων.

Τέλος, για την ομαλή ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Καισαριανή, οι απαντήσεις θα πρέπει να αποσταλούν έως τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, ηλεκτρονικά μέσω του παραπάνω συνδέσμου.

abb_img