Καλώς ήρθατε στο Audi Urbansphere Concept!

Το Urbansphere Concept παρουσιάστηκε από την Audi και αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο που θυμίζει το σαλόνι του σπιτιού σας.

Ακούστε το άρθρο

Το Urbansphere Concept συμπληρώνει την τριλογία Sphere της Audi. Έτσι, λοιπόν, μετά το grandsphere και το skyphere, η γερμανική φίρμα παρουσίασε το πρωτότυπο Urbansphere. Το εν λόγω Concept σχεδίασε η ομάδα της Audi στην Κίνα, με feedback από το εγχώριο αγοραστικό κοινό.

Το Audi e-tron GT quattro ξεχώρισε στα World Car Awards 2022

Επιπλέον το Urbansphere Concept δίνει μια πρόγευση για τις αστικές μετακινήσεις στην Κίνα και γενικότερα στις μητροπόλεις της Ασίας.

Καλωσορίστε το Audi Urbansphere Concept!

Τα χαρακτηριστικά του Audi Urbansphere Concept

To Urbansphere Concept είναι το μεγαλύτερο πρωτότυπο στην ιστορία της Audi. To μήκος του φτάνει τα 5,51 μέτρα και το πλάτος του τα 2,01 μέτρα. Επιπλέον, το ύψος του αγγίζει τα 1,78 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του έχει μήκος 3,40 μέτρα. Ακόμη, οι τροχοί του έχουν διάμετρο 24 ιντσών.

Το επόμενο Audi RS6 θα είναι σε ηλεκτρική διάσταση!

Άρα καταλαβαίνει κανείς πως το νέο πρωτότυπο δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο πόλης. Οι σχεδιαστές του, μάλιστα, δεν ακολούθησαν τους συμβατικούς κανόνες και ακολούθησαν μια στρατηγική σχεδίασης από μέσα προς τα έξω. Επιπρόσθετα, οι μεγάλες διαστάσεις δεν σημαίνουν και πολλές σειρές καθισμάτων. Το Concept διαθέτει αποκλειστικά 4 καθίσματα.

Κινητήρας και μπαταρία

Το Urbansphere Concept διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν ανά άξονα) 401 ίππων και 690 Nm ροπής. Ακόμη, η μπαταρία του πρωτότυπου έχει χωρητικότητα 120 kWh και με χρήση ταχυφορτιστή αποκτά αυτονομία 300 χιλιομέτρων εντός 10 λεπτών. Επιπλέον, η μπαταρία φορτίζει από το 5% στο 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά. Τέλος, μια πλήρης φόρτιση προσφέρει αυτονομία 750 χιλιομέτρων.

Ο διάδοχος του Audi A3 θα είναι ηλεκτρικός!

Η Audi στήριξε τη δημιουργία του νέου πρωτότυπου στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), η οποία αφορά αποκλειστικά συστήματα ηλεκτροκίνησης με μπαταρία. Ακόμη, το Urbansphere προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Το εσωτερικό του Audi Urbansphere Concept

Σύμφωνα με την Audi, το Urbansphere αποτελεί ένα «κινούμενο ζωτικό χώρο». Ειδικά, οι χώροι για του πίσω επιβάτες είναι τεράστιοι. Στις λειτουργίες, μάλιστα, relax και entertainment τα καθίσματα έχουν ανάκλιση 60 μοιρών και προσκέφαλο, το οποίο προσφέρει απομόνωση στους επιβάτες.

Audi: Ετοιμάζει το πρώτο Pick-Up στην ιστορία της;

Επιπλέον, στη λειτουργία entertainment οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν τη cinema screen, έναν πραγματικό κινηματογράφο. Τέλος, οι πόρτες ανοίγουν ανάποδα ενώ LED φωτιστικά σώματα δημιουργούν ένα κόκκινο χαλί για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

 

abb_img