Κίνδυνος ατυχημάτων με τα αθόρυβα ηλεκτρικά πατίνια στο Λονδίνο

Σύμφωνα με το BBC, ηχητικά σήματα που ειδοποιούν τους πεζούς για την διέλευση τους, αναμένεται να ενσωματωθούν σύντομα σε όλα τα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία ενοικιάζονται στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Μάλιστα, οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα ηχητικά σήματα.

Επίσης, όλα τα νέα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία πλέον θα παράγονται για δημόσια χρήση θα πρέπει να έχουν εξαρχής ενσωματωμένα ακουστικά σήματα.

Τα ηλεκτρικά πατίνια κρύβουν κινδύνους για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

e-scooters 2

Το RNIB (Royal National Institute of Blind People) ανέφερε ότι τα ηλεκτρικά πατίνια κρύβουν κινδύνους τόσο για τους τυφλούς, όσο και για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, καθώς κινούνται γρήγορα και συχνά πολλοί χρήστες, τα οδηγούν πάνω στο πεζοδρόμιο παραβλέποντας την μη νομιμότητα αυτής της πρακτικής.

Διαβάστε επίσης: Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τους ειδικούς των μεταφορών στο Λονδίνο, τα ηχητικά σήματα δεν θα βοηθήσουν μόνο τους τυφλούς στο να εντοπίσουν και να αποφύγουν την επερχόμενη διέλευση ενός ηλεκτρικού πατινιού, αλλά και τους ανάπηρους, τους ηλικιωμένους, καθώς και κάθε πεζό.

Τα ηλεκτρικά πατίνια στο Λονδίνο

Αναβάτης ηλεκτρικού ποδηλάτου

Το Λονδίνο είναι η πιο πρόσφατη πόλη της Αγγλίας που έχει ολοκληρώσει ένα ολόκληρο έτος δοκιμής των ηλεκτρικών πατινιών που είναι διαθέσιμα για ενοικίαση και χρήση στους λονδρέζικους δρόμους. Οι χρήστες τους μπορούν να τα ενοικιάζουν στα Canary Wharf, Ealing, Hammersmith, Kensington, Chelsea και Richmond.

Διαβάστε επίσης: Το Cars Electric κάνει βόλτα στην Αθήνα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kineo

Τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύονται πάνω στα πεζοδρόμια, ενώ θα είναι προγραμματισμένα ώστε να φτάνουν μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ την ώρα.

Υπολογίζεται ότι τα ακουστικά σήματα θα έχουν ενσωματωθεί στα ηλεκτρικά πατίνια κοντά στα τέλη του Ιουλίου.

Lime e-scooters

Οι εταιρείες Lime, TIER και Dott που έχουν πάρει μέρος στη δοκιμή στο Λονδίνο επισημαίνουν ότι ήδη έχει δοκιμαστεί μια σειρά ηχητικών σημάτων.

Τέλος, το RNIB ανέφερε, επίσης, ότι μόλις λυθεί το ζήτημα των ηχητικών σημάτων θα πρέπει να ακολουθήσει η διευθέτηση του γεγονότος ότι πολλοί χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών επιμένουν να τα οδηγούν και να τα παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα, αλλά και κίνδυνο για τους πεζούς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!