Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκε η υπαγωγή ακόμη 3.767 αιτήσεων

Εγκρίθηκε η υπαγωγή επιπλέον 3.767 αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», ενώ μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί συνολικά 19.816 αιτήσεις.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε 2ο γύρο έγκρισης υπαγωγής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Πιο συγκεκριμένα, έγκριση έλαβαν  με 3.767 νέες αιτήσεις.

Θυμίζουμε ότι περίπου πριν ένα μήνα, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης είχε «παγώσει», και οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν αίτηση. Ο λόγος ήταν πως ο προϋπολογισμός είχε… στερέψει. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόγραμμα να μην μπορεί να καλύψει τις νέες αιτήσεις. Τα μόνα χρήματα που είχαν μείνει στο ταμείο αφορούσαν μόνο την επιδότηση για την αγορά ποδηλάτων.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Γιατί «φρενάρουν» οι αιτήσεις;

Συνολική δημόσια δαπάνη άνω των 18 εκατομμυρίων

Σύμφωνα, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, από τις 3.767 νέες αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα, οι 3.214 αιτήσεις αφορούν φυσικά πρόσωπα.

Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τις εν λόγω αιτήσεις είναι στα 12,1 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπόλοιπες 553 αιτήσεις αφορούν νομικά πρόσωπα, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, αντίστοιχα.

Η Γκοργκόλης Α.Ε. κινεί… το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Μέχρι στιγμής, συνολικά, οι αιτήσεις που έχουν υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι έχουν φτάσει να είναι 19.816 για το τρέχον πρόγραμμα. Από αυτές, έως το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουν λάβει έγκριση και θα υπάρχουν σε αποφάσεις υπαγωγής 17.571 αιτήσεις. Επομένως, μαζί με αυτές, το ποσοστό των αιτήσεων που θα είναι σε υπαγωγή αγγίζει το 89% των συνολικών αιτήσεων.

Ford Mustang Mach-E: Οι τιμές της με το πρόγραμμα επιδότησης

Έγκριση για την πληρωμή των αιτήσεων

Επιπλέον, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την πληρωμή επιπλέον 676 αιτήσεων προς τους δικαιούχους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή θα λάβει χώρα την επόμενη βδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση των πληρωμών του Προγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Να σημειώσουμε ότι για το 2ο πρόγραμμα επιδότησης, μέχρι τώρα, έχουν γίνει πληρωμές για 2.585 αιτήσεις. Ωστόσο, έχουν γίνει προγραμματισμός για ακόμη 2 πληρωμές σε μηνιαία βάση, έως το τέλος του έτους.

abb_img
spot_img