Κοινοπραξία Honda και Sony: Σκέψεις για αυτόνομη εταιρεία

Η Honda και η Sony επιθυμούν τη μετατροπή της κοινοπραξίας τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε αυτόνομη εταιρεία.

Περίπου πριν 3 μήνες η Honda ανακοίνωσε την ίδρυση μια κοινοπραξίας με τη Sony για την εξέλιξη της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία συνδυάζει την εμπειρία της Honda στην αυτοκίνηση και την τεχνογνωσία της Sony στις τεχνολογίες απεικόνισης, τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας.

Η κορεάτικη φίρμα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των αυτοκινήτων και χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα, την οποία ανέπτυξε η Sony.

Συνεργασία Honda και Sony στο όνομα της ηλεκτροκίνησης

Αυτόνομη εταιρεία για Honda και Sony

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή η πρόθεση των δύο εταιρειών για τη μετατροπή της μεταξύ τους κοινοπραξίας σε αυτόνομη εταιρεία. Επιπλέον, είναι ανοιχτοί στην ιδέα της πώλησης ενός μεριδίου της ξεχωριστής επιχείρησης και της εισόδου της στο χρηματιστήριο.

Μέχρι στιγμής το όνομα της κοινοπραξίας είναι το «New Company». Ακόμη, η κοινοπραξία στοχεύει στη δημιουργία υπηρεσιών κινητικότητας, εύχρηστων αλλά και φιλικών προς το περιβάλλον.

Honda Prologue 2024: Πρόλογος για το κυρίως θέμα!

Ο πρόεδρος και CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε:

«Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνουμε την κοινοπραξία ανεξάρτητη, μακροπρόθεσμα, αντί να την θέσουμε υπό τη Sony ή τη Honda. Ελπίζω να μπορέσω να μιλήσω λίγο για αυτό κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον».

Honda ZR-V: Ένα νέο SUV για την Ευρώπη

Το όραμα των δύο εταιρειών

Η Honda στοχεύει στο λανσάρισμα 30 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030. Ο ανταγωνισμός, μάλιστα, είναι μεγάλος, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μόνο το Honda e.

Τρεις νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά από τη Honda

Από την άλλη πλευρά, η Sony πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, λόγω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Άλλωστε, όλο και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας μπαίνουν στο χώρο της αυτοκίνησης.

 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!