Μ. Βρετανία: Τα αυτόνομα οχήματα είναι πολύ κοντά

Τα αυτόνομα οχήματα θα κάνουν σύντομα αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της Μ. Βρετανίας και μάλιστα θα σώζουν ζωές.

Ακούστε το άρθρο

Σύντομα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της Μ. Βρετανίας τα αυτόνομα οχήματα, μετά την επιθυμία της βρετανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτό τον τομέα.

Σε δηλώσεις τους οι υπουργοί αναφέρουν ότι τα αυτόνομα οχήματα θα βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους. Παράλληλα, θα μειώσουν και τα ατυχήματα. Όμως η κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει νέους νόμους επειδή οι οδηγοί θεωρούνται επί του παρόντος υπεύθυνοι για τα οχήματά τους. Επιπλέον, η αλλαγή στη νομοθεσία θα επιτρέπει σε κάθε άτομο στο όχημα, όπου κι αν κάθεται, να αντιμετωπίζεται ως επιβάτης.

Τα αυτόνομα οχήματα είναι το μέλλον!

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα σώζουν ζωές

Επίσης, το 2022 σημειώθηκαν 1.711 θάνατοι σε τροχαία στη Μ. Βρετανία και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα σώσουν εκατοντάδες ζωές. Ήδη σήμερα τα αυτόνομα λεωφορεία εκτελούν δοκιμές στο Εδιμβούργο και τα αυτόνομα βαρέα φορτηγά οχήματα δοκιμάζονται στο Σάντερλαντ.

Τα αυτόνομα oχήματα θα αυξήσουν την κίνηση!

Από την άλλη ένα θέμα που προβληματίζει είναι η διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν κυβερνοεπιθέσεις στα λογισμικά των αυτόνομων οχημάτων. Και αυτό γιατί τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να «χακαριστούν». Όπως επίσης και να υπάρχει έλεγχος εξ αποστάσεως από άτομα που θα έχουν ως στόχο την δολιοφθορά.

Parallel Systems: Με νέα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα

Το νομοσχέδιο θα ξεκλειδώσει μια σειρά από θέματα που έχουν σχέση με την αυτόνομη οδήγηση, μετατρέποντας τα αυτόνομα οχήματα ιδιαίτερα ασφαλή.

Οι πέντε πιο… έτοιμες χώρες για αυτόνομα oχήματα 

Αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2035

Τέλος, όλα δείχνουν ότι το 40% των νέων αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία θα μπορούσε να έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης έως το 2035. Η νέα τάση της οδήγησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να δημιουργήσει έως και 38.000 θέσεις εργασίας μέχρι την εν λόγω χρονολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

abb_img