Μακρόν: Αυτοκίνητο με 80 ευρώ το μήνα για χαμηλόμισθους

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την δυνατότητα απόκτησης ηλεκτρικού αυτοκινήτου με leasing και μηνιαίο κόστος 80 ευρώ, για τους χαμηλόμισθους.

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν έδωσε τη δυνατότητα σε χαμηλόμισθους πολίτες, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πολύ μικρό κόστος. Την εν λόγω κίνηση πολλοί χαρακτηρίζουν ως πρωτοποριακή, ειδικά για την ενίσχυση των μετακινήσεων με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Τι περιλαμβάνει η εξαγγελία Μακρόν

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εξαγγελία Μακρόν οι χαμηλόμισθοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου με leasing. Το κόστος, μάλιστα, του όλου εγχειρήματος για τους πολίτες θα φτάσει μόλις τα 80 με 90 ευρώ μηνιαίως.

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια, η κυβέρνηση στοχεύει στην αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους απόκτησης ενός αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα, επιθυμεί την προώθηση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι των υπόλοιπων.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα είναι πιλοτική. Ακόμη, θα περιλαμβάνει πολίτες με εισόδημα έως ένα συγκεκριμένο όριο και ειδικά τους χαμηλόμισθους.

Στα 8.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Πώς λειτουργεί;

Αν, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι Γάλλων παίρνει το βασικό μισθό ή λίγο παραπάνω από αυτόν, τότε επωφελείται του μέτρου. Συγκεκριμένα, ο δικαιούχος θα πληρώνει τη μηνιαία δόση ενός συγκεκριμένου ποσού επι της συνολικής τιμής στο leasing του αυτοκινήτου. Τα υπόλοιπα, θα τα πληρώνει το γαλλικό κράτος. Η κρατική επιδότηση, μάλιστα, θα φτάνει έως και τα 15.000 ευρώ.

Τέλη ταξινόμησης μειωμένα για τα υβριδικά

Με αυτόν, επομένως, το τρόπο θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος σε ένα καινούριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μόνο με 80 ή 90 ευρώ το μήνα. Τέλος, δεν έχει δώσει η κυβέρνηση άλλες λεπτομέρειες για το μέτρο. Ωστόσο, λόγο του χαμηλού κόστους, πολλοί θα κάνουν την απαραίτητη αίτηση.

abb_img