Τέλη ταξινόμησης μειωμένα για τα υβριδικά

Τα τέλη ταξινόμησης θα μειωθούν σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα επηρεάσουν τις τελικές τιμές στα υβριδικά μοντέλα.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό των τελών ταξινόμησης των νέων οχημάτων. Τα μειωμένα, λοιπόν, τέλη θα οδηγήσουν σε μείωση τιμών σε υβριδικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα, τα οποία αντιμετωπίζουν υψηλή φορολόγηση λόγω εξοπλισμού, απολαμβάνουν οικονομικά οφέλη με το νέο νομοσχέδιο.

Φθηνότερα διόδια για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών

Τα νέα τέλη ταξινόμησης

Τα νέα τέλη ταξινόμησης προκαλούν, λοιπόν, τη μείωση τιμών τόσο στα υβριδικά όσο και στα plug-in υβριδικά μοντέλα. Επιπλέον, όσο αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερα από 100 γρ./χλμ. και λιγότερα από 50γρ./χλμ. θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση.

Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας μήνα-μήνα!

Για παράδειγμα ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο αξίας 55.000 ευρώ θα κοστίζει 3.000 ευρώ λιγότερα με τα νέα τέλη. Επιπλέον, ένα plug-in hybrid μοντέλο των 30.000 ευρώ θα παρουσιάσει μείωση 2.000-2.500 ευρώ στην τιμή του.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μηδενικά τέλη ταξινόμησης.

Μεταβίβαση οχήματος: Υπολογίζεις και πληρώνεις ηλεκτρονικά!

Το νέο σύστημα

Τα νέα τέλη ταξινόμησης έχουν σχέση με ένα σύστημα προοδευτικής φορολόγησης επιβατικών αυτοκίνητων. Ακόμη, η αναμόρφωση τους συμβαδίζει με την αντιρρυπαντική τεχνολογία Euro σε συνδυασμό με την παλαιότητα του οχήματος.

Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά και ηλεκτρικά

Στροφή στα υβριδικά

Τα νέα τέλη συμπίπτουν με την ανακοίνωση των τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Επιπλέον, η στροφή των καταναλωτών προς τα υβριδικά μοντέλα οφείλεται στους εξής λόγους:

  • Οικονομία καυσίμου
  • Ελεύθερη διέλευση στο Δακτύλιο
  • Μηδενικά ή ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας

 

abb_img
spot_img