Με ηλεκτρονική πληρωμή τα τέλη μεταβίβασης!

Τα τέλη μεταβίβασης ενός επιβατικού οχήματος ή ενός δίκυκλου θα πληρώνονται πλέον και ηλεκτρονικά, μέσω κωδικών πληρωμής RF/QR.

Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής για τα τέλη άδειας και μεταβίβασης ενός επιβατικού οχήματος ή ενός δίκυκλου, έχουν πλέον οι πολίτες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη δυνατότητα ανήκει στο πλαίσιο της ψηφιακής μεταβίβασης των οχημάτων.

Ουσιαστικά, οι πολίτες μέσω της έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR ολοκληρώνουν την πληρωμή των τελών μέσω του web ή mobile banking της τράπεζας της επιλογής τους.

Μεταβίβαση οχήματος: Υπολογίζεις και πληρώνεις ηλεκτρονικά!

Πώς πληρώνουμε τα τέλη μεταβίβασης ηλεκτρονικά;

Σε πρώτη φάση η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR είναι διαθέσιμη για όσα οχήματα ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια θα έχουν αυτή τη δυνατότητα και οι ιδιοκτήτες οχημάτων στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Πριν την πληρωμή των τελών ηλεκτρονικά, οι πολίτες πραγματοποιούν τη μεταβίβαση ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ακόμη, είναι δυνατή η απευθείας είσοδος στην υπηρεσία από εδώ.

Πλέον οι πολίτες πληρώνουν τα τέλη άδειας και μεταβίβασης μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας. Χρησιμοποιούν δηλαδή τους κωδικούς πληρωμής RF/QR και πραγματοποιούν την πληρωμή μέσω web ή mobile banking. Ουσιαστικά, η διαδικασία είναι απλούστερη και ασφαλέστερη τόσο για τους πολίτες όσο και για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Δίπλωμα οδήγησης: Από τέλη Ιουλίου στα κινητά μας!

Τα οφέλη της νέας διαδικασίας

Η ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μεταβίβασης απλοποιεί, επιταχύνει και αναβαθμίζει την ασφάλεια των συναλλαγών. Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει άμεση ενημέρωση για την εξόφληση των τελών.

Ακόμη, η ηλεκτρονική πληρωμή εξασφαλίζει την ορθότητα των στοιχείων πληρωμών, ενώ οι πολίτες αποκτούν κοινή εμπειρία με τις υπόλοιπες πληρωμές του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, η επέκταση της δυνατότητας ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας θα μειώσει το διοικητικό βάρος των Διευθύνσεων Μεταφορών. Επιπρόσθετα, θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

abb_img