Μετά την LG η Stellantis θα κατασκευάσει και με την Samsung εργοστάσιο μπαταριών στη Β. Αμερική

Η Stellantis μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την LG Energy Solution υπογραφής μνημονίου κατανόησης (MoU) με στόχο τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας, η οποία θα παράγει στοιχεία μπαταριών και μπαταρίες στη Βόρεια Αμερική, το ίδιο πράττει και με την Samsung SDI.

Οι δύο εταιρείες, Stellantis και Samsung SDI, θα δημιουργήσουν μια νέα κοινοπραξία που θα παράγει μπαταρίες και στοιχεία μπαταριών στη Β. Αμερική.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι η παραγωγή να ξεκινήσει το 2025, αρχικά με ετήσια παραγωγή 23 GWh και τη δυνατότητα αυτή να αυξηθεί στις 40 GWh.

Carlos Tavares: Στόχος να κατακτήσουμε την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

«Με τα νέα εργοστάσια μπαταριών να μπαίνουν σε λειτουργία, θα είμαστε σε θέση να είμαστε ανταγωνιστικοί και τελικά να κατακτήσουμε την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής», δήλωσε ο κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis.

«Η στρατηγική μας να συνεργαστούμε με κορυφαίες εταιρείες επιταχύνει την ταχύτητα και την ευελιξία που χρειαζόμαστε για τη σχεδίαση ασφαλών, προσιτών και φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, τα οποία ανταποκρίνονται ακριβώς στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Είμαι ευγνώμων προς όλες τις ομάδες που εργάστηκαν για αυτή την κρίσιμης σημασίας επένδυση.»

Young-hyun Jun: Θα κάνουμε ότι καλύτερο για να καλύψουμε τις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας

«Είναι τιμή για εμάς να δημιουργήσουμε μια κοινοπραξία με την Stellantis, η οποία επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού, σε αυτή την εποχή της πράσινης ενέργειας», σημείωσε ο κ. Young-hyun Jun, Πρόεδρος και CEO της Samsung SDI.

«Με αυτή την κοινοπραξία παραγωγής μπαταριών, θα κάνουμε ότι καλύτερο για να καλύψουμε τις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Β. Αμερικής, αξιοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών της Samsung SDI, καθώς και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα κα μέτρα ασφαλείας μας.»

Η Stellantis βρίσκεται ήδη μπροστά από το πλάνο της για την εξασφάλιση ετήσιας παραγωγής μπαταριών ικανής χωρητικότητας, ώστε να πετύχει μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεων της στις Η.Π.Α. να αποτελείται από εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Τα εργοστάσια μπαταριών θα καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων παραγωγής της Stellantis στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Μεξικό, για τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου, από τα Plug-in Hybrid μοντέλα, μέχρι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το πλάνο της Stellantis είναι να επενδύσει περισσότερα από 30 εκ. ευρώ μέχρι το 2025 σε λύσεις εξηλεκτρισμού και σχετικό λογισμικό, ενώ στόχος είναι ο Όμιλος να συνεχίσει να είναι 30% πιο αποδοτικός  σε σχέση με το μέσο όρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσον αφορά στα συνολικά CAPEX και τα έξοδα R&D.

Το σημείο όπου θα δημιουργηθεί η νέα εγκατάσταση βρίσκεται υπό έρευνα και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Η συμφωνία υπόκειται στη έγκριση των τελικών εγγράφων και όρων, καθώς και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Διαβάστε επίσης: H Stellantis επενδύει 229 εκ. δολάρια για την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού στις Η.Π.Α.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!