Μία Lamborghini Huracan καταδιώκει το… μέλλον!

Η Lamborghini για να γιορτάσει την 60ή της επέτειο, συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Ikeuchi, δημιουργώντας μία μοναδική Huracan.

Η Lamborghini γιορτάζει την 60ή της επέτειο και για να τιμήσει αυτό το σημαντικό ορόσημο, πραγματοποίησε μία πρωτοποριακή καλλιτεχνική συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Ikeuchi για τη δημιουργία της Huracan STO Time Chaser_111100 και του «γλυπτού» Time Gazer.

Μάλιστα, το κοινό αυτό έργο πήρε την ονομασία «Chasing the Future», ενώ υπήρξε και το ανάλογο σύνθημα «Το μέλλον ξεκίνησε το 1963». Επιπλέον, η ονομασία «111100» στο μοντέλο, αφορά τον δυαδικό κωδικό που υποδηλώνει τον αριθμό 60, για την επέτειο της Lamborghini.

Το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini!

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που παρουσιάζουμε αυτό το έργο τέχνης μαζί με τον Ikeuchi σε αυτήν την επέτειο των 60 ετών. Η Huracan STO Time Chaser_111100 συνδυάζει πραγματικά την παράδοση και την καινοτομία, το παρελθόν και το μέλλον.

Παράλληλα, ενσωματώνει τέλεια τις αξίες της μάρκας. Σε αυτή την επέτειο-ορόσημο, η Lamborghini, δίνει την υπόσχεση να συνεχίσει την ανάπτυξή της ως μια τολμηρή και αντισυμβατική μάρκα. Επιπλέον, δεν θα πάψει ποτέ να προκαλεί τον εαυτό της».

Η ζωή του Ferruccio Lamborghini σε ταινία

Ο Ikeuchi, στη συνέχεια, ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάζομαι με μία μάρκα όπως η Automobili Lamborghini, ειδικά για την 60η επέτειό της. Είναι μία μάρκα που προσπαθεί συνεχώς να διαμορφώσει το μέλλον, αμφισβητώντας καταστάσεις όπως κάνω και εγώ με την τέχνη μου. Το Time Gazer και το Time Chaser πήραν ζωή με την ενσωμάτωση αυθεντικών ανταλλακτικών, από προηγούμενα επετειακά μοντέλα.

Επιπλέον, τα έργα αποτελούν μια γιορτή της ιστορίας της μάρκας, με στόχο να ζήσουν περισσότερο και στο μέλλον. Ελπίζω ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μας και πολλοί άλλοι θα απολαύσουν αυτή τη συνεργασία ως ένα έργο τέχνης. Αυτό μας θυμίζει το επόμενο κεφάλαιο της συνεχώς εξελισσόμενης μάρκας».

Αυτό είναι το μέλι της Lamborghini!

Τα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής των δύο δημιουργιών

Στην κατασκευή του Time Gazer έχει γίνει χρήση αυθεντικών εξαρτημάτων της Lamborghini, αντιπροσωπεύοντας ένα έργο τέχνης μεγάλης κλίμακας. Αυτό, μαρτυρά το όραμα του καλλιτέχνη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, μέσα πάντοτε από τον «φακό» της εξέλιξης της μάρκας.

Επιπλέον, το Time Gazer θυμίζει μία εξελιγμένη συσκευή χειρισμού βιντεοπαιχνιδιών, με θέμα το αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, εκεί συναντάμε ένα κάθισμα και ένα τροχός της Lamborghini. Επιπλέον, το εμπρός μέρος διαθέτει τα ανάλογα χειριστήρια όπως επίσης και εξαερισμό.

Το ποδήλατο της Lamborghini συνοδεύει την Huracan Sterrato

Μία Lamborghini Huracan καταδιώκει το μέλλον

Η Lamborghini Huracán STO Time Chaser_111100 από την άλλη πλευρά, αποτελεί μία μοναδική περιορισμένη έκδοση. Μάλιστα, αυτή εκφράζει έξοχα το θέμα του Ikeuchi για την φουτουριστική σχεδίαση και τα 60 χρόνια ιστορίας της ιταλικής μάρκας. Επιπλέον, η επιρροή της κληρονομιάς της Lamborghini, είναι εμφανής από τις σαφείς αναφορές στα χρώματα των προηγούμενων επετειακών μοντέλων.

Μάλιστα, με έμπνευση από την πλούσια κληρονομιά της μάρκας, ο Ikeuchi χρησιμοποίησε στα δύο δημιουργήματά του, αυθεντικά ανταλλακτικά από προηγούμενα επετειακά μοντέλα. Κάποια από αυτά είναι η Countach 25th Anniversary, η Diablo SE30, η Murciélago 40th Anniversary και η Aventador LP-720-4 50th Anniversary.

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιταλικής μάρκας με τον Ιάπωνα σχεδιαστή Ikeuchi:

abb_img
spot_img