Μία Porsche 911 από… καφέ, φακές και αυγό!

Η Callum Designs δεν πετάει τα υπολείμματα τροφών, αλλά τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει το εσωτερικό μίας Porsche 911.

Ποιος θα φανταζόταν ότι τα υπολείμματα των τροφών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την δημιουργία του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου. Εμείς όχι, αλλά ο Ian Callum έχει διαφορετική άποψη. Ο πρώην υπεύθυνος της Jaguar Land Rover, μέσω της εταιρείας του Callum Designs, διαμόρφωσε το εσωτερικό μίας Porsche 911 με τρόφιμα που είχαν περισσέψει. Δηλαδή, λίγες φακές, λίγο καφέ, τσόφλια αυγού και διάφορα άλλα.

Το έργο της Callum Designs με την ονομασία Sustainability Case Study, έχει στόχο να δείξει ότι μέχρι το 2030, το εσωτερικό των αυτοκινήτων θα μπορούσε να είναι από απορριπτόμενα τρόφιμα.

Η Everrati «ηλεκτρίζει» μία Porsche 911 Cabriolet!

Από όλα έχει το εσωτερικό της Porsche 911

Η εταιρεία χρησιμοποίησε μία restomod Porsche 911, καλύπτοντας το εσωτερικό της με διάφορα τρόφιμα που έχουν περισσέψει. Πιο συγκεκριμένα, το ταμπλό της είναι από πολτό καφέ. Οι επενδύσεις των καθισμάτων και του τιμονιού της χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό που έχουν και τα λινά πουκάμισα. Επιπλέον, για τα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών, έχει χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο έχει συλλέξει από τους ωκεανούς.

Μία Porsche 911 και μία Ford Mustang 1967 μπαίνουν στην πρίζα!

Καρύδα, αυγό, ρύζι και άλλα πολλά

Να σημειώσουμε ότι, η Callum Designs για την αναδιαμόρφωση του εσωτερικού της 911, επικοινώνησε με την εταιρεία ανακύκλωσης, Ottan. H Ottan ανακάλυψε ότι το μείγμα καρύδας με το τσόφλι αυγού δημιουργεί ένα λείο, αδιαφανές υλικό κατάλληλο για την επένδυση των διακοπτών παραθύρων. Όπως επίσης ότι το ρύζι και οι φακές με περασμένη ημερομηνία λήξης θα έκαναν για τη δημιουργία καλυμμάτων λαμπτήρων ή διακοπτών.

Φυσικά, τα τρόφιμα των αυτοκινήτων που μπορούν να ανακυκλωθούν δεν σταματούν εκεί. Ο πολτός από μωβ καρότο θα ήταν ότι πρέπει για βαφή, προσφέροντας ζωντάνια στο εσωτερικό. Επίσης, τα φύλλα δέντρων θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις ξύλινες επενδύσεις.

Η νέα βενζίνη που θα την… πιεις στο ποτήρι!

Ακόμη περισσότερα υλικά για το εσωτερικό των αυτοκινήτων

Άλλα χρήσιμα υλικά εκτός από τρόφιμα, τα οποία πρότεινε η Ottan, ήταν το ύφασμα από θαλάσσια πλαστικά απόβλητα Camira. Αυτό περιλαμβάνει πολυεστέρα και είναι ιδανικό για καθίσματα. Επίσης, το υλικό Feline, από μπουκάλια PET, θα ήταν κατάλληλο για τα στηρίγματα των καθισμάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την Callum Designs, η εκτεταμένη χρήση βιώσιμων υλικών για το εσωτερικό των αυτοκινήτων θα είναι εφικτή από το 2030. Η δοκιμή στο εσωτερικό της Porsche 911 δείχνει ότι η χρήση αυτών των υλικών μπορεί να είναι εφικτή και σε άλλα μοντέλα μελλοντικά.

Editorial