Μία Porsche 911 και μία Ford Mustang 1967 μπαίνουν στην πρίζα!

Την ηλεκτρική μετατροπή των εμβληματικών Porsche 911 και Ford Mustang 1967 ανέλαβαν δύο εταιρείες. Το αποτέλεσμα, «ηλεκτρικό»!

Ακούστε το άρθρο

Η αναπαλαίωση των εμβληματικών Porsche 911 και Ford Mustang 1967 «ηλεκτρίζει» τους petrolheads όλου του κόσμου. Πρόκειται για τα ηλεκτρικά restomod των δύο μοντέλων, τα οποία φέρουν σύγχρονα μηχανικά μέρη, με το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολό τους, να ξεχωρίζει. Για τους μη μυημένους, το restomod είναι η ανακατασκευή παλαιότερων μοντέλων, με τη χρήση σύγχρονων μηχανικών μερών.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο μοντέλα δέχτηκαν τις απαραίτητες αλλαγές, συνδυάζοντας την κλασική εμφάνιση με μηχανικά μέρη του παρόντος και του μέλλοντος. Άλλωστε, η μετατροπή μοντέλων προηγούμενης δεκαετίας έχει γίνει… μόδα τελευταία. Έτσι, η Porsche 911 και η Ford Mustang 1967 δεν ξεφεύγουν από αυτή.

Τι εστί Porsche Taycan δια στόματος… Alexandra Daddario!

Με φοβερή ροπή και επιδόσεις η Porsche 911

Αρχικά, την μετατροπή του Porsche 911 ανέλαβε η Classic eCars. Η εν λόγω εταιρεία έχει ετοιμάσει το ηλεκτρικό της restomod, με την ονομασία Project e01. Επιπλέον, τη θέση του εξακύλινδρου boxer κινητήρα καταλαμβάνει ένας ηλεκτρικός κινητήρας 704 ίππων με συγκλονιστική ροπή 3.200 Nm.

Ο κινητήρας στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ το αυτοκίνητο διανύει το 1 χιλιόμετρο σε διάρκεια 21,22 δευτερολέπτων. Δηλαδή, περίπου ίδιο χρόνο με αυτόν που σημειώνει η τρέχουσα γενιά της Porsche 911 Carrea/Carrera S.

Porsche 911 GTS vs Porsche 911 με κινητήρα… Tesla!

 

H Ford Mustang 1967 εκσυγχρονίζεται για τα καλά

Από την άλλη, την Ford Mustang 1967 αναλαμβάνει η Charge. Αυτό το restomod διαθέτει πολλά σύγχρονα στοιχεία.

Όπως για παράδειγμα:

  • Νέα LED φωτιστικά σώματα
  • Χωνευτές χειρολαβές
  • Νέα κλειστή μάσκα και νέες ζάντες
  • Τα πάνελ του αμαξώματος κατασκευασμένα από ελαφριά σύνθετα υλικά

Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας και οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, ενώ το ντύνουν νέες επενδύσεις και συναντάμε και νέο τιμόνι.

Αυτή είναι η ηλεκτρική Ford Mustang του… 1967!

Επιπλέον, διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική απόδοση 544 ίππων με 1.500 Nm ροπής. Η κίνηση πηγαίνει σε όλους τους τροχούς, με την μπαταρία να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 64 kW. Η αυτονομία που προσφέρει είναι περίπου 320 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ διανύει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα.

Τέλος, η εταιρεία θα διαθέσει στην αγορά 499 μονάδες του μοντέλου, ενώ η αρχική του τιμή μόνο προσιτή δεν είναι, αφού θα αγγίξει τα 416.500 ευρώ. Περιμένουμε εναγωνίως και άλλα restomod μοντέλα στο μέλλον. Με τέτοιες τιμές όμως, μόνο για να τα βλέπουμε!

abb_img