Νέα καμπάνια για ποδήλατα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα ποδήλατα και η χρήση τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι το αντικείμενο της νέας εφαρμογής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Λίγο μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εγκαινίασε την καμπάνια ενημέρωσης για τα ποδήλατα και τη χρήση τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών με τον Πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, εγκαινίασαν την εφαρμογή ενημέρωσης.

Ουσιαστικά το αρμόδιο Υπουργείο πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και κωδικοποιεί τους κανονισμούς χρήσης του ποδηλάτου. Την πρόσβαση, λοιπόν, στην εφαρμογή έχει  οποίος σκανάρει τον QR κωδικό των σχετικών αυτοκόλλητων στα μέσα μεταφοράς.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Το ποδήλατο γιορτάζει!

Η εφαρμογή ενημέρωσης για τα ποδήλατα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές:
  • Κανόνες για τη χρήση του ποδηλάτου σε Μετρό – Τραμ – Λεωφορεία – Σιδηρόδρομο
  • Ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές στην Ελλάδα: Το δίκτυο Eurovelo
  • Με ποδήλατο στο δρόμο – Τι ισχύει στον ΚΟΚ
  • Δράσεις για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

Ακόμη, τα αυτοκόλλητα με τον QR κωδικό μπορεί να τα βρει κανείς εσωτερικά και εξωτερικά στις πόρτες των τελευταίων οχημάτων των συρμών του Μετρό και του Τραμ. Επιπλέον, οι οθόνες εντός των συρμών και στις αποβάθρες, προβάλλουν το σποτ της καμπάνιας ενημέρωσης για τα ποδήλατα.

Ο Δήμος Πεντέλης προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα!

Ποδήλατα και Σταθερές Συγκοινωνίες

Στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το Τραμ είναι δυνατή η μεταφορά 2 ποδηλάτων ανά συρμό. Μάλιστα, την είσοδο τον ποδηλάτων στο συρμό, πραγματοποιούν οι κάτοχοι τους από το την τελευταία θύρα. Ακόμη, οι ποδηλατιστές κυκλοφορούν εντός των σταθμών πεζοί και όχι οδηγώντας τα ποδήλατα.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Τα ποδήλατα μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές στη μετάβαση στις ήπιες μορφές αστικής κινητικότητας. Είναι ένα οικονομικό μέσο, φιλικό προς το περιβάλλον και ιδανικό για την κάλυψη μικρών αποστάσεων μέσα στις πόλεις, με πολλά οφέλη ακόμη και στην υγεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ, Χάρης Δαμάσκος, δήλωσε:

«Οι ποδηλάτες, λοιπόν, και χρήστες των μέσων σταθερής τροχιάς έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με τους συρμούς. Ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες ασφάλειας μεταφέρουν τα ποδήλατα τους στο τελευταίο βαγόνι των συρμών».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!