Ο Δήμος Πεντέλης προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα!

Στην Πεντέλη, επισκέπτες και κάτοικοι θα μπορούν να μισθώνουν ηλεκτρικά ποδήλατα, χωρίς την καταβολή κάποιου χρηματικού ποσού.

Ακούστε το άρθρο

Η Πεντέλη θα προσφέρει δωρεάν σε κατοίκους και επισκέπτες τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων δωρεάν. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, αλλά και στη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη.

Επιπλέον, η δράση αυτή θα διευκολύνει την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα περιορίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση της περιοχής. Ακόμη, ο Δήμος Πεντέλης θα συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στη μείωση της ηχορύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Το νέο… ποδήλατο της Hyundai πρoσαρμόζεται παντού!

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Πεντέλη

Ο Δήμος της Πεντέλης ενέκρινε τη συγκεκριμένη δράση με προϋπολογισμό 317.822,68 ευρώ, την οποία χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει:

  • Tην αγορά εξοπλισμού (38 ποδήλατα και 6 σταθμούς φόρτισης/στάθμευσης).
  • Λογισμικό και υπηρεσίες. Όλη η πληροφόρηση, δηλαδή, η διαχείριση και η παρακολούθηση του συστήματος θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από ειδικές εφαρμογές.

Mercedes-Benz EQ Formula-E Team eBike: Ταξιδιάρα ψυχή!

Ουσιαστικά, η νέα δράση αφορά την ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση μετακινήσεων με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η Πεντέλη προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα!

Πώς θα λειτουργούν;

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης, λοιπόν, θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα.

Θα το παραλαμβάνει και θα το επιστρέφει από έξι σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι θα διαθέτουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης.

Τέλος, ο Δήμος δεν αποκλείει την επέκταση των σταθμών.

Η Kosmoride στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου

Η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε:

«Στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος η Πεντέλη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή, ανήκει και η νέα μας πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας.

Όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη και λιγότερη κίνηση αυτοκινήτου. Αυτός, λοιπόν, είναι και ο στόχος της Δημοτικής μας Αρχής και αυτό τον στόχο θα τον πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων όπως αυτή που εξασφαλίσαμε».

 

abb_img