Νέο κέντρο δοκιμών για eVTOL ανοίγει κοντά στο Παρίσι

Οι δοκιμές eVTOL από διάφορους κατασκευαστές θα ξεκινήσουν σύντομα κοντά στο Παρίσι.

Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες εταιρείες της γαλλικής βιομηχανίας αερομεταφορών άνοιξαν ένα δοκιμαστικό κέντρο που στόχο έχει την ανάπτυξη της βιώσιμης αστικής αεροπορικής κινητικότητας στο αεροδρόμιο Pontoise-Cormeilles, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι επιτόπιες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τη γαλλική αρχή της πολιτικής αεροπορίας. Ο στόχος των εμπλεκομένων φορέων είναι να δημιουργήσουν τουλάχιστον δύο πτήσεις για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η κινητήρια δύναμη πίσω από το έργο είναι η Περιφέρεια του Παρισιού (μέσω του οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης Choose Paris Region), ο Όμιλος ADP («Aéroports De Paris») και η RATP, δηλαδή ο κρατικός φορέας των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών στο Παρίσι αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από την πόλη.

Η ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας αστικής αεροπορικής κινητικότητας

evtol

Σύμφωνα με δήλωση του Ομίλου ADP, «Χάρη στις δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί από πολλούς κατασκευαστές τους επόμενους μήνες στο Pontoise, οι εταίροι, μαζί με τη DGAC , θα μελετήσουν διαφορετικά σενάρια για προεμπορικές υπηρεσίες για τους Ολυμπιακοί καθώς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024».

Οι δοκιμές θα εστιάσουν συγκεκριμένα σε δύο διαδρομές: Η πρώτη είναι η πτήση από το ελικοδρόμιο Paris-Issy-les-Moulineaux προς το αεροδρόμιο Saint-Cyr, η δεύτερη από τα αεροδρόμια Paris-Charles de Gaulle και Le Bourget προς την πόλη του Παρισιού, σε μια τοποθεσία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Οι Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace, Ascendance, Lilium και Joby Aviation είναι οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές eVTOL.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι η ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας αστικής αεροπορικής κινητικότητας (UAM) στην περιοχή Île-de-France ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια επιλέχθηκαν τριάντα κατασκευαστές για να ολοκληρώσουν δοκιμές στους τομείς της μοντελοποίησης και των μετρήσεων θορύβου, των φάσεων της πτήσης και της ενσωμάτωσης τους στον εναέριο χώρο, των εργασιών συντήρησης και επαναφόρτισης καθώς και στη διαμόρφωση των διαδρομών για τους επιβάτες.

Νέες δοκιμαστικές πτήσεις από τα ταξί της Lilium που “πετούν” στο παρόν

«Στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού 2019, η Groupe ADP, η RATP Group και η Airbus ανακοίνωσαν την έναρξη, με την υποστήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, μιας μελέτης για την εφαρμογή μιας υπηρεσίας Urban Air Mobility για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Χαίρομαι που βλέπω ένα από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αυτής της εταιρικής σχέσης να εφαρμόζεται εδώ στο Pontoise, και ολόκληρο το οικοσύστημα να ενώνεται», δήλωσε ο Jean-Baptiste Djebbari, Γάλλος εκπρόσωπος του Υπουργού Μεταφορών, στα εγκαίνια του δοκιμαστικού κέντρου.

Το γαλλικό κράτος έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει τον τομέα UAM

Σύμφωνα με τον Djebbari, το Συμβούλιο Πολιτικής Αεροναυτικής Έρευνας (CORAC) έχει ήδη διαθέσει σχεδόν 25 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη των αεροταξί – καθώς και για την υποστήριξη έργων σε συνεργασία με την DGAC και τον Οργανισμό Καινοτομίας στις Μεταφορές.

Ο Elon Musk θέλει να κατασκευάσει… eVTOL Jet

«Τα πάντα συνδυάζονται: Συνεργασίες, καινοτομία, χώροι δοκιμών, κανονισμοί, χρηματοδότηση. Όλα τα συστατικά για την επιτυχία είναι εδώ, απλά πρέπει να τα κάνουμε πράξη», δήλωσε ο Jean-Baptiste Djebbari.

abb_img