Αυτό είναι το επαναστατικό σύστημα προβολέων από τη Ford!

Η Ford εξελίσσει ένα καινοτόμο σύστημα προβολέων, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της προσοχής του οδηγού στο δρόμο.

Μία νέα τεχνολογία προβολέων εξελίσσει η Ford, με στόχο τις ασφαλέστερες μετακινήσεις. Ουσιαστικά, το νέο εγχείρημα αποτελεί το επόμενο βήμα του Ηead-Up Display και στοχεύει στη διατήρηση της προσοχής των οδηγών στο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλής τεχνολογίας προβολείς προβάλλουν στο δρόμο όρια ταχύτητας, κατευθύνσεις, καθώς και πληροφορίες για τον καιρό.

Η Ford σχεδιάζει νέα μπαταρία για τα ηλεκτρικά της

Ξέγνοιαστη νυχτερινή οδήγηση από τη Ford

Οι προβολείς της Ford θα προσφέρουν μια ξέγνοιαστη εμπειρία νυχτερινής οδήγησης στους οδηγούς. Ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας οδηγός κινούμενος με μέση ταχύτητα 90 χλμ./ώρα μπορεί να χάσει έως και 10 μέτρα οδήγησης για μια φευγαλέα ματιά εκτός δρόμου. Κοινώς, η «τυφλή» οδήγηση σημαίνει την παράβλεψη μιας πινακίδας ή ακόμα και μιας στροφής του δρόμου.

Νέο σύστημα προβολέων από τη Ford!

Επομένως, η μάρκα δίνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα με την προβολή πληροφοριών στο δρόμο, μέσω των προβολέων της. Επιπλέον, είναι δυνατή η εκμετάλλευση των προβολέων και από άλλους χρήστες του δρόμου. Για παράδειγμα, μια διάβαση πεζών, την οποία προβάλλουν οι προβολείς, τη βλέπει τόσο ο οδηγός όσο και ο πεζός.

Ford Focus Electric: Πιο ακριβή και από αυτό η αντικατάσταση μπαταρίας!

Ακόμη περισσότερες δυνατότητες

Το καινοτόμο σύστημα των προβολέων της Ford προσφέρει πληροφορίες και για την οδήγηση σε δρόμους, τους οποίους χρησιμοποιούν και ευάλωτοι χρήστες. Προβάλλουν δηλαδή τη διαδρομή, την οποία ακολουθεί κάποιος οδηγός για να προσπεράσει με ασφάλεια έναν δικυκλιστή.

Νέο σύστημα προβολέων από τη Ford!

Επιπρόσθετα, οι προβολείς δίνουν τη δυνατότητα προβολής του πλάτους του οχήματος, ώστε να υπολογίζει ο οδηγός εάν χωράει σε κάποιο στενό σημείο. Παράλληλα, το σύστημα δείχνει τις επερχόμενες στροφές, αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές του καιρού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τέλος, για την προβολή των συνθηκών του δρόμου, αλλά και των στροφών είναι απαραίτητη η σύνδεση του συστήματος της Ford με τον πλοηγό του αυτοκινήτου.

Ford Mustang Mach-E: Οι τιμές της με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Ο Lars Junker, Advanced Driver Assistance Systems της Ford Europe, δήλωσε:

«Το παιχνίδι του φωτός ενός προβολέα με έναν λευκό τοίχο οδήγησε τις τεχνολογίες φωτισμού σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Δεν φωτίζουν, δηλαδή, απλά το δρόμο μπροστά αλλά συμβάλλουν στη μείωση του στρες κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Ο οδηγός, δηλαδή, λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες χωρίς να πάρει τα μάτια του από το δρόμο».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!