Νέοι φορτιστές από τη Eunice στη Νάξο

Η Amazon Web Services σε συνεργασία με τη Eunice εγκατέστησαν φορτιστές στη Νάξο, στο πλαίσιο του «Naxos Smart Island».

Η Amazon Web Services στοχεύει στη μετατροπή της Νάξου σε ένα έξυπνο και διασυνδεδεμένο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Eunice. Μάλιστα, η συνεργασία των 2 εταιρειών οδήγησε στην ανάπτυξη των πρώτων φορτιστών EEG-1S-22W για ηλεκτρικά οχήματα. Επομένως, η Νάξος διαθέτει ήδη 2 φορτιστές από τη Eunice.

Ελλάδα: 25.000 φορτιστές έως το 2030!

Η Νάξος αποκτά φορτιστές της Eunice

Η Amazon Web Services επέλεξε τη Eunice για την εγκατάσταση των φορτιστών στο νησί της Νάξου στο πλαίσιο του προγράμματος «Naxos Smart Island». Μάλιστα, επέλεξε τον όμιλο Eunice λόγω της προσφοράς ολοκληρωμένων και υψηλής τεχνολογικής αξίας λύσεων στον τομέα του e-Mobility. Έτσι, η Νάξος απέκτησε τους πρώτους της φορτιστές EEG-1S-22W για ηλεκτρικά οχήματα από τη Eunice.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από την ανάπτυξη ενός κυκλώματος τύπου Internet of Things (IoT). Οι νέοι φορτιστές βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο της Νάξου. Οι αρμόδιοι επέλεξαν την εν λόγω τοποθεσία, καθώς προσφέρει εύκολη και άμεση πρόσβαση στους φορτιστές για τα οχήματα κατοίκων και τουριστών.

8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 1.200 φορτιστές στην Ελλάδα

Ο ελληνικός φορτιστής EEG-1S-22W

Οι φορτιστές EEG-1S-22W αποτελούν μία καθαρά ελληνική πατέντα και η Eunice τους κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα Αττικής. Μάλιστα, οι εν λόγω φορτιστές ακολουθούν πιστά όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πληρούν όλες τις απαιτήσεις σήμανσης CE.

Ο τριφασικός φορτιστής EEG-1S-22W εξασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη και μετατρέπει τη φόρτιση σε εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, τον συνοδεύει μία πλατφόρμα διαχείρισης, η οποία είναι απολύτως φιλική προς τον χρήστη.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φορτιστές και άμεσα στην Ευρώπη!

Η Head of Communications του Ομίλου Eunice, Μαρία Μιχαλάκη δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στο έργο «Naxos Smart Island» αποτελεί έναν θεμέλιο λίθο για την δυναμική μας παρουσία στο τομέα του e-mobility. Ακόμη, εγκαινιάζει τη συνεργασία με έναν από τους πρωταγωνιστές στο τομέα της τεχνολογίας IoT, την Amazon Web Services.

Παράλληλα, η συνεργασία αυτή αναβαθμίζει σημαντικά τη ποιότητα ζωής κατοίκων και τουριστών, αλλά και ανοίγει νέους ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης.

Τέλος, ο όμιλος Eunice έχει να επιδείξει τεχνολογίες και προϊόντα, αμιγώς ελληνικής κατασκευής, τα οποία στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας. Επιπλέον, ανοίγουν το δρόμο προς ένα καθαρό περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές».

abb_img
spot_img