Ο αριθμός των EV’s στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 16.000 σε 2 εκ. μέσα σε 10 χρόνια

Η Αμερική δείχνει τον δρόμο για ένα μέλλον βασισμένο στην καθαρή ενέργεια

Ευχάριστα είναι τα στοιχεία από τη νέα έκθεση από το Environment America Research & Policy Center και το Frontier Group, σύμφωνα με τα οποία, το 2020 οι ΗΠΑ παρήγαγαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακή και αιολική ενέργεια από ό,τι το 2011.

Αύξηση ηλεκτρικών οχημάτων και καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ

Η έκθεση, «Η ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ηλεκτρικών οχημάτων και άλλων δομικών στοιχείων για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας», διαπίστωσε ότι εάν η αιολική, η ηλιακή και η γεωθερμική ενέργεια των ΗΠΑ συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ετήσιο ρυθμό (15%), οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν συνολικά τις τρέχουσες απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2035.

Αυτή είναι η χρονιά-στόχος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να πετύχει την δημιουργία ενός ηλεκτρικού δικτύου εντελώς απαλλαγμένου από τα ορυκτά καύσιμα.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 10 χρόνια σε έξι τομείς που θα είναι βασικοί για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, δηλαδή τα ηλεκτρικά οχήματα, την ηλιακή ενέργεια, την αιολική ενέργεια, την ενεργειακή απόδοση, την αποθήκευση μπαταριών και τις ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας.

Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία με καθαρή ενέργεια

Συγκεκριμένα, για τα ηλεκτρικά οχήματα η έκθεση έδειξε πως το 2011 στις ΗΠΑ είχαν πουληθεί σχεδόν 16.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός είχε εκατονταπλασιαστεί φτάνοντας τα 1,7 εκατομμύρια οχήματα.

Μέχρι τα μέσα του 2021 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων plug-in είχαν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Όπως επισημαίνει η Washington Post, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παράγουν μόνο το 12% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια, όταν το αντίστοιχο ποσοστό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στη Γερμανία είναι υπερδιπλάσιο.

Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα είναι κορυφαίες τόσο στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και στη διαθεσιμότητα υποδομής φόρτισης.

Την τελευταία δεκαετία, η Αμερική έχει αποδείξει ότι μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία με καθαρή ενέργεια. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής απαλλαγμένης από τους ρύπους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!