Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φροντίζουν για την έλλειψη ημιαγωγών

'Hδη η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που παρατηρείται έχει φέρει σε δυσχερή θέση αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, που παίρνουν τα μέτρα τους.

Είναι γνωστό πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Αυτό έχει ως συνέπεια την αδυναμία προγραμματισμού της παραγωγής των μοντέλων από τις εταιρείες.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα, αυτοί οι ημιαγωγοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές. Αποθηκεύουν δεδομένα και έχουν να κάνουν με πολλαπλά καθήκοντα, ταυτόχρονα.

Επίσης, το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα θα αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον. Ήδη η παγκόσμια έλλειψη που υπάρχει έχει φέρει σε δυσχερή θέση αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Volkswagen σταματά την παραγωγή αυτοκινήτων λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Συνεργασίες για την έλλειψη ημιαγωγών και τη λύση στο πρόβλημα

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση συνεργασίας της Stellantis με την Foxconn για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών, το BMW Group ανακοίνωσε τη σύναψη άμεσης συμφωνίας με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θέλοντας να διασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα

Φυσικά, το BMW Group διερευνά νέους τρόπους συνεργασίας με προμηθευτές και για εξαρτήματα στρατηγικής σημασίας, μπαίνει στο παιχνίδι και στο δίκτυο προμηθευτών. Με αυτή τη συμφωνία η εταιρεία εγγυάται στο BMW Group την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο.

Τα microchips θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία ISELED smart LED που ανέπτυξε από κοινού με το BMW Group. Πρώτη φορά θα την χρησιμοποιήσει η BMW iX ενώ θα περάσει και σε άλλα μοντέλα.

Τι συμβαίνει με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και πότε θα είναι ομαλή η κατάσταση;

Ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών:

«Ενισχύουμε τη συνεργασία μας με προμηθευτές σε βασικά σημεία στο δίκτυο προμηθευτών και συγχρονίζουμε τον προγραμματισμό της δυναμικότητάς μας απευθείας με κατασκευαστές και δημιουργούς ημιαγωγών. Αυτό βελτιώνει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια προγραμματισμού ως προς τις απαιτούμενες ποσότητες για όλους τους εμπλεκόμενους και διασφαλίζει τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα».

Αυτή η πρωτοποριακή συμφωνία σηματοδοτεί το επόμενο λογικό βήμα στη διασφάλιση του εφοδιασμού των εξαρτημάτων μας με ακόμα πιο ισορροπημένο και προληπτικό τρόπο οδεύοντας στο μέλλον».

BMW iX

Η παρούσα συμφωνία αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης για πιο ανθεκτικές συνεργασίες με την αλυσίδα εφοδιασμού. Ανακτώντας μάλιστα την ισορροπία προσφοράς-ζήτησης για chip στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Επίσης υποδηλώνει και τις προσπάθειές μας για περαιτέρω επιτάχυνση της τεχνολογικής καινοτομίας, τονίζει το BMW Group.

Carlos Tavares: Είναι πολύ πιθανό η έλλειψη των chip να μεταφερθεί και στο 2022

Ο Robert Kraus, CEO της INOVA Semiconductors, δήλωσε

«Αυτή η συμφωνία απευθείας με ένα κατασκευαστή OEM ανοίγει νέους ορίζοντες για εμάς, ως προμηθευτή ημιαγωγών».

Επιπλέον, ο ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τομέα Automotive, Industrial & Multi-market της GlobalFoundries, τόνισε τα εξής:

«Η GlobalFoundries δεσμεύεται να χτίσει ισχυρότερες σχέσεις με τη βιομηχανία αυτοκινήτου επιδιώκοντας την καινοτομία και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για chip με πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες».

«Η παρούσα συμφωνία με το BMW Group και την INOVA καταδεικνύει πώς οι εταιρείες συνεργάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμας, έξυπνης τεχνολογίας LED για τη νέα BMW iX αλλά και νέων τεχνολογιών με αποδέκτες τα αυτοκίνητα του μέλλοντος».

abb_img
spot_img