Οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο στόχαστρο ληστών!

Την κλοπή καλωδίων από φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέγραψε κάμερα στο Λος Άντζελες, «ανάβοντας φωτιές» για τη νέα αυτή μάστιγα.

Ακούστε το άρθρο

Στο μάτι των ληστών έχουν μπει για τα καλά οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς τελευταία έχουν καταγραφεί πολλές κλοπές. Οι ληστές στοχεύουν στα χάλκινα καλώδια των φορτιστών, τα οποία προφανώς στη συνέχεια τα πουλάνε.

Πιο συγκεκριμένα, κάμερα στον προαύλιο χώρο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «One Generation», στη γειτονιά Βαν Νάις του Λος Άντζελες, κατέγραψε καρέ – καρέ τον τρόπο δράσης των ληστών.

Tesla: Τι παίζει με τα καλώδια φόρτισης;

Αναλυτικότερα, η κάμερα «έπιασε» δύο άντρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κοπτικά εργαλεία στα χέρια. Τα οποία προφανώς χρησιμοποιούσαν ως μέσο για να κλέβουν τους φορτιστές.

Οι ζημιές που προκάλεσαν στους επιτοίχιους φορτιστές, ή αλλιώς wallbox, για να αποσπάσουν τα πολύτιμα καλώδια, ήταν μεγάλες.

Χάκερς πρόβαλλαν… πορνό σε σταθμούς φόρτισης!

Με μεγάλη συχνότητα παρόμοια περιστατικά

Τα σχετικά περιστατικά πληθαίνουν, γεγονός που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές. Για το φαινόμενο αυτό που το συναντάμε πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο στόχαστρο της σπείρας βρεθήκαν οι 38 από τους 40 συνολικά φορτιστές που υπάρχουν στο χώρο της «One Generation». Όπως άλλωστε επιβεβαίωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Jenna Hauss.

Andersen EV: Ένα Wallbox πραγματικός… χαμαιλέοντας

Το εκτιμώμενο κόστος της ζημιάς ξεπερνάει τα 18.000 δολάρια όπως αποκάλυψε η Hauss. Ενώ, αποδοκίμασε την συγκεκριμένη πράξη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κάτι τέτοιο είναι απογοητευτικό… να συμβεί σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, όπου εξυπηρετεί πάνω από 8.000 άτομα ετησίως, τους πιο αδύναμους ηλικιωμένους, απομονωμένους στο σπίτι, οικογένειες φροντιστών».

Ο λόγος που επιλέγουν τους φορτιστές ηλεκτρικών

Οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων περιέχουν χάλκινα καλώδια, τα οποία είναι πολύτιμα. Στη συνέχεια τα πουλούν σε εμπόρους παλαιών μετάλλων, επωφελούμενοι κατ’ επέκταση από τις υψηλές τιμές του χαλκού, οι οποίες φτάνουν τα 10 δολάρια το κιλό.

abb_img