Χάκερς πρόβαλλαν… πορνό σε σταθμούς φόρτισης!

Οι χάκερς στο Ηνωμένο Βασίλειο το παρατράβηξαν, καθώς παραβίασαν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και πρόβαλλαν ροζ βίντεο.

Ακούστε το άρθρο

Σε νησί του Ηνωμένου Βασιλείου, οι χάκερς μάλλον το παράκαναν λίγο, προβάλλοντας… πορνό σε σταθμούς φόρτισης.

Φαντάσου λοιπόν, να πηγαίνεις στη δουλειά σου το πρωί με το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο, αναζητώντας απεγνωσμένα έναν σταθμό φόρτισης. Καθώς η μπαταρία είναι σχεδόν άδεια και ο κίνδυνος να ξε-μείνεις από ρεύμα, ορατός.

Μετά από κάποια λεπτά αναζήτησης, επιτέλους τον βρίσκεις. Βάζεις λοιπόν το αυτοκίνητο σου να φορτίσει και ξαφνικά στην οθόνη του φορτιστή παίζει μια ταινία… πορνό. Σοκ!

Ένα Tesla Model 3 παραλίγο να γίνει… υποβρύχιο!

Σε τρεις σταθμούς φόρτισης

Αυτό αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Νήσου Γουάιτ, του Ηνωμένου Βασιλείου, σε χώρους στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων. Αναλυτικότερα, οι χάκερς παραβίασαν το σύστημα προβάλλοντας εικόνες πορνό σε τρεις σταθμούς φόρτισης.

Χάκερς πρόβαλλαν... πορνό σε σταθμούς φόρτισης!

Και συγκεκριμένα στις οθόνες που διαθέτουν οι φορτιστές. Οι φορτιστές, λοιπόν, αντί να δίνουν πρόσβαση στον ιστότοπο του δικτύου, ανακατεύθυναν τους οδηγούς σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο Έλον Μάσκ θέλει να αγοράσει το Twitter (;)

Η θέση της δημοτικής αρχής

Η δημοτική αρχή ανέφερε ότι οι αρμόδιοι θα σπεύσουν στους σταθμούς φόρτισης και θα λύσουν το πρόβλημα. Απολογούμενη μάλιστα σε όποιον βρήκε ακατάλληλο το περιεχόμενο.

Πρόστιμα σε παρκινγκ χωρίς φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα

Επιπλέον, τόνισε ότι οι φορτιστές ήταν αρχικά μέρος του δικτύου Chargepoint Genie, αλλά πρόσφατα μεταφέρθηκαν στο δίκτυο GeniePoint. Τέλος, ενημέρωσε ότι σε όσα σημεία φόρτισης υπάρχει υποψία παραβίασης, θα προβεί σε αντικατάσταση τους, τους επόμενους μήνες.

abb_img