Οι Κινέζοι κατασκευάζουν το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Με μια μπαταρία κολοσσιαίας χωρητικότητας 7,5 MWh που ισοδυναμεί με την ισχύ 75 -100 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεγάλης εμβέλειας, θα εφοδιάζεται το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο που ετοιμάζεται στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, το εν λόγω ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αναφορικά πάντα με το είδος του.

Το ηλεκτρικό πλοίο θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο και θα τεθεί σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2021, καλύπτοντας δημοφιλείς τουριστικές διαδρομές στην Κίνα.

Οι μπαταρίες, όμως αναφέρει το insideevs.com, θα παρέχονται από την CATL, η οποία έχει ήδη αποκαλύψει ότι θα είναι διαθέσιμες δύο επιλογές φόρτισης, σε υψηλή και χαμηλή τάση, για πλήρη ευελιξία.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το ηλεκτρικό πλοίο, όπως για παράδειγμα ο χρόνος φόρτισης της τεράστιας μπαταρίας των 7,5 ΜWh.

Το πλοίο που θα κατασκευαστεί από την Wuxi Saisiyi Electric Technology Co., θα έχει την άμεση υλικοτεχνική υποστήριξη και όχι μόνο από την κινεζική κυβέρνηση.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!