Οι Κινέζοι προτιμούν τα κινέζικα… αυτοκίνητα!

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κινέζοι τιμούν την δική τους αυτοκινητοβιομηχανία και προτιμούν... κινέζικα αυτοκίνητα.

Ακούστε το άρθρο

Την πλάτη στη Δύση έχουν γυρίσει οι Κινέζοι, προς μεγάλο όφελος των κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι τελευταίες έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς έναντι των ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτου.

Στην τεράστια ανάπτυξη της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν συμβάλλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βλέπετε, οι Κινέζοι αγοραστές δείχνουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα, το 25% των μοντέλων που πωλήθηκαν στην Κίνα την προηγούμενη χρονιά ήταν ηλεκτρικά. Αντίστοιχα, στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 12% και στις Η.Α. 6%.

Επέλαση από κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι το 80% των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων ήταν κινέζικης παραγωγής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 30% των νέων μοντέλων του 2023 θα είναι ηλεκτρικά. Στο πρόσφατο παρελθόν, το να ήταν κάτοχος ευρωπαϊκού αυτοκινήτου ένας Κινέζος πολίτης, ήταν δείγμα επιτυχίας. Οι εποχές όμως άλλαξαν και τα κινέζικα αυτοκίνητα έχουν πλέον την τιμητική τους.

O CEO της Stellantis προειδοποιεί για την κινέζικη «απόβαση» στην Ευρώπη

Τα κινέζικα αυτοκίνητα «πατάνε» Ευρώπη

Οι Κινέζοι κατασκευαστές πατάνε γερά στην ευρωπαϊκή αγορά, με το μερίδιο αγοράς συνεχώς να αυξάνει. Για την ακρίβεια, αναμένουμε ηλεκτρικά μοντέλα περισσότερων από 10 κινέζικες εταιρείες. Η BYD ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Το ντεμπούτο τους ετοιμάζουν επίσης η SAIC και η Geely. Ενδεικτικό της δυναμικής των Κινέζων κατασκευαστών είναι ότι έως το 2025  στην Ευρώπη θα υπάρχουν 800.000 κινέζικα αυτοκίνητα. Προφανώς, στην πλειοψηφία τους θα είναι ηλεκτρικά.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Εμπορική επιτυχία το 2022

Εντυπωσιακή η κινέζικη τεχνογνωσία

Είναι γεγονός ότι η κινέζικη τεχνογνωσία έχει βελτιωθεί σημαντικά και προσφέρει στην αγορά μοντέλα επιδόσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κινέζικες μάρκες κερδίζουν έδαφος στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων. Επιπλέον, την ηγετική παρουσία των Κινέζων στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, ενισχύει η προέλευση των πρώτων υλών για την κατασκευή των μπαταριών από την Κίνα.

Tesla: Ανάκληση 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων στην Κίνα

Πώς είναι το εμπορικό σκηνικό στη χώρα μας; 

Στην Ελλάδα έχει κάνει το ντεμπούτο της η BYD στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Μάλιστα, πολύ σύντομα θα δούμε στην ελληνική αγορά και τα επιβατικά της μοντέλα. Επιπλέον, τα επαγγελματικά μοντέλα της, ήδη έχουν τραβήξει την προσοχή του αγοραστικού κοινού της συγκεκριμένης κατηγορίας. Τέλος, στις δοκιμές ασφαλείας λαμβάνουν 5 αστέρια, άρα δεν υπάρχει λόγος αμφιβολίας ως προς την ασφάλεια που προσφέρουν.

abb_img