Οι πιο πιστοί πελάτες είναι πλέον της Tesla

Η Tesla έγινε η εταιρεία αυτοκινήτων με τους πιο πιστούς πελάτες, ξεπερνώντας την -εδώ και 12 χρόνια- πρωτοπόρο Ford.

Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία αυτοκινήτων με τους πιο πιστούς πελάτες για το 2022 είναι η Tesla. Η αμερικάνικη φίρμα ήταν η μεγάλη νικήτρια των βραβείων «2022 S&P Global Mobility Automotive Loyalty Awards», κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των «Πιο Πιστών Πελατών».

Μπορεί για τους περισσότερους αυτό να μην αποτελεί είδηση, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής. Ωστόσο, μέχρι πέρσι άλλη μάρκα κατείχε την πρώτη θέση στην εν λόγω κατηγορία και μάλιστα για 12 συναπτά έτη. Αυτή ήταν η Ford, η οποία από το 2009 μέχρι το 2021 ήταν πρώτη στην προτίμηση των καταναλωτών για την αγορά του επόμενου τους αυτοκινήτου.

Tesla: Με το Master Plan 3 πάει και… Μεξικό

Η Tesla πρώτη παρά τις… αναποδιές

Να σημειώσουμε ότι η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη από όλες τις απόψεις. Το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και η δημοσιονομική κρίση, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την αγορά των αυτοκινήτων, η οποία τελευταία δοκιμάζεται συχνά. Και μάλιστα, έπειτα από δύο χρόνια πολλών περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ελλείψεις των ημιαγωγών, ήταν η κύρια αιτία που έφερε καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αυτοκινήτων, προκαλώντας σύγχυση στους ενδιαφερόμενους αγοραστές αυτοκινήτων.

Φυσικά, όλα αυτά επηρέασαν και την Tesla, η οποία είχε να αντιμετωπίσει και άλλα ζητήματα, όπως τις -αρκετές- αγωγές για το σύστημα Autopilot. Αλλά και την… ενασχόληση του Έλον Μασκ με την εξαγορά του Twitter.

Συλλέκτης… μηνύσεων το Tesla Autopilot

Πρώτη και σε άλλες τρεις κατηγορίες

Η Tesla ξεπέρασε τα εμπόδια και τελικά έχει τους πιο πιστούς πελάτες για το 2022. Ωστόσο, η εταιρεία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πρόσθεσε στην συλλογή της άλλες… τρεις πρωτιές.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατέκτησε και το έπαθλο του «Μεγαλύτερου Περιθωρίου Κέρδους», ενώ κατέκτησε τις αντίστοιχες διακρίσεις στα Crossover με το Model Y, καθώς και στα πολυτελή μοντέλα με το Model 3.

Η Ford οφείλει την μεγάλη περίοδο κυριαρχίας της στο Pick-Up της σειράς F. Ή αλλιώς το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για περισσότερα από 40 χρόνια. Τέλος, η General Motors (GM) κέρδισε τον τίτλο «Owner Loyalty to Manufacturer» για συνεχή χρονιά.

abb_img