Οικιακή φόρτιση: Δαπάνες έως 16 δισ. δολάρια παγκοσμίως

Τα έξοδα για την οικιακή φόρτιση των EVs θα ξεπεράσουν τα 16 δισ. δολάρια σύμφωνα με την έρευνα της Juniper Research.

Ακούστε το άρθρο

Το 2021 τα παγκόσμια έξοδα για την οικιακή φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων ανήλθαν στα 3,4 δισ. δολάρια. Η πρόβλεψη για τα αντίστοιχα έξοδα φόρτισης των EVs είναι 16 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία αύξηση που ξεπερνά το 390%. Την αύξηση, την οποία αναφέρει η έρευνα, προκαλεί το μειωμένο κόστος και η άνεση της οικιακής φόρτισης σε σχέση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν την ανάγκη συνεργασίας των εταιρειών φόρτισης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Στόχος είναι να μετατρέψουν την οικιακή φόρτιση σε ζωτικής σημασίας ζήτημα για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

Οικιακή φόρτιση μέσω Wallbox

Έως το 2026 περισσότερα από 21 εκατομμύρια νοικοκυριά θα φορτίζουν τα EVs μέσω ενός οικιακού Wallbox. Ο αριθμός των αντίστοιχων νοικοκυριών για το 2021 ανήλθε σε 2 εκατομμύρια. Ακόμη, τα έσοδα από την κατασκευή και τοποθέτηση των Wallbox για το 2021 ήταν 1,8 δισ. δολάρια, ενώ για το 2026 το αντίστοιχο ποσό θα είναι 5,5 δισ. δολάρια.

Τα οικιακά Wallbox είναι περισσότερο βολικά και πιο οικονομικά από άλλες εναλλακτικές. Επομένως, οι κυβερνήσεις και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, θα πρέπει να υποστηρίξουν την εγκατάσταση φόρτισης στο σπίτι για την εδραίωση της ηλεκτροκίνησης.

Συνεργασία πωλητών αυτοκινήτων και πάροχων φόρτισης

Στη συνέχεια, η έρευνα προτείνει συνεργασία των τοπικών αντιπροσωπειών αυτοκίνητων με τους πωλητές των Wallbox. Η συγκεκριμένη συνεργασία σε συνδυασμό με τη συνεργασία των κατασκευαστών φορτιστών με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων θα επιταχύνει την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της οικιακής φόρτισης.

Τα πλεονεκτήματα των EVs

Η οικιακή φόρτιση είναι εξαιρετική λύση για την πορεία της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με την έρευνα, όταν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα και πόροι. Η βιομηχανία φόρτισης θα πρέπει να βρει τις λύσεις για την φόρτιση των οχημάτων, όσων ζουν σε πολυκατοικίες ή παρκάρουν στο δρόμο.

Τα πλεονεκτήματα των EVs σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα αυτοκίνητα είναι πολλά περισσότερα. Να σημειώσουμε μόνο πως και μία απλή οικιακή πρίζα 120V μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

abb_img