Οριστική η συμφωνία μεταξύ Volkswagen και Xpeng

Η συνεργασία Volkswagen και Xpeng θα φέρει 2 μεσαία ηλεκτρικά μοντέλα , της γερμανική μάρκας που θα κυκλοφορήσουν στην Κίνα το 2026.

Ακούστε το άρθρο

Η Volkswagen και η Xpeng ανακοίνωσαν την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη στρατηγική συνεργασία τους στον τομέα της ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή η συμφωνία, η έχει ήδη ανακοινωθεί από το περασμένο καλοκαίρι και θέτει τις βάσεις για μια συνεργασία με φόντο τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Προφανώς, η συμφωνία προβλέπει την κοινή ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πέρα από αυτό όμως, προβλέπει και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προμηθειών για εξαρτήματα οχημάτων και πλατφόρμας. Κύριος στόχος η μείωση του κόστους παραγωγής.

Το Volkswagen Group επενδύει στην κινέζικη Xpeng

Ο στόχος της συμφωνίας Volkswagen-Xpeng

Αρχικά, στην ατζέντα υπάρχει η κοινή ανάπτυξη 2 μοντέλων μεσαίας κατηγορίας, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην κινεζική αγορά το 2026. Μάλιστα, το πρώτο από αυτά είναι ένα SUV.

Σε ότι αφορά τη Volkswagen έχει δημοσιεύσει μια πρώτη εικόνα teaser ενός νέου μοντέλου. Μέσω αυτού υποδεικνύει την προσέγγισή της για τη δημιουργία μιας συνδεδεμένης ψηφιακής εμπειρίας. Όπως επίσης και προηγμένων λειτουργιών οδήγησης για τους κινέζους καταναλωτές.

Φυσικά, η αναπτυξιακή συνεργασία δεν περιορίζεται στα 2 μοντέλα αυτού του είδους. Αλλά δημιουργεί τη βάση για μια εκτεταμένη στρατηγική συνεργασία στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων πιθανών προγραμμάτων προμηθειών και ανάπτυξης νέων μοντέλων.

XPeng: 30 ηλεκτρικά μέχρι το 2027

Η στρατηγική In China, for China

Η συνεργασία έχει να κάνει με τη στρατηγική του Ομίλου «In China, for China». Αυτή αφορά την αντιμετώπιση των νέων τάσεων στην Κίνα σε πρώιμο στάδιο και την αποτελεσματικότερη μόχλευση της δυναμικής ανάπτυξης και της καινοτόμου δύναμης της αγοράς.

Μάλιστα, για τη επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και ανάπτυξης στην περιοχή, η Volkswagen ενισχύει τις τοπικές της ικανότητες για ηλεκτροκίνηση, ψηφιοποίηση και αυτόνομη οδήγηση.

Για την προώθηση αυτής της στρατηγικής, η Volkswagen επέκτεινε το εργοστάσιό της στο Hefei στην επαρχία Anhui της ανατολικής Κίνας σε έναν υπερσύγχρονο κόμβο παραγωγής, ανάπτυξης και καινοτομίας για πλήρως συνδεδεμένα, έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα στο κέντρο της.

Volkswagen: Νέα πλατφόρμα για προσιτά ηλεκτρικά στην Κίνα

Τέλος, ο CEO της VW Ralf Brandstätter, δήλωσε:

«Η ταχεία οριστικοποίηση της κύριας συμφωνίας μετά την ανακοίνωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης πέρυσι δείχνει ήδη τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της συνεργασίας. Η ταχεία οριστικοποίηση της κύριας συμφωνίας μετά την ανακοίνωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης πέρυσι δείχνει ήδη τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της συνεργασίας.»

Πηγή: Xpeng

 

abb_img