Που βοηθάει η διαχωριστική γραμμή στους καθρέπτες;

Σίγουρα θα έχετε προσέξει στους εξωτερικούς καθρέπτες του αυτοκινήτου σας, μία λεπτή κάθετη διαχωριστική γραμμή. Γνωρίζετε που χρησιμεύει;

Η άριστη περιφερειακή ορατότητα είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια μας κατά την οδήγηση. Κάτι για το οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν συνεχώς και μάλιστα πολύ πριν η τεχνολογία αλλάξει τα πάντα. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, η διαχωριστική γραμμή των εξωτερικών καθρεπτών συμβάλλει με τον τρόπο της στην ενεργητική ασφάλεια.

Τι κάνει λοιπόν αυτή η γραμμή;

Μπορεί οι περισσότεροι κατασκευαστές να εφαρμόζουν αυτή την τεχνική εδώ και χρόνια, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν την χρησιμότητα του διαχωρισμού του καθρέπτη σε δύο ξεχωριστά μέρη.

Ουσιαστικά, με αυτή τη γραμμή έχουμε δύο διαφορετικές και οριοθετημένες περιοχές στους εξωτερικούς καθρέπτες. Στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στην ενεργητική μας ασφάλεια και μπορεί να μας γλιτώσει ακόμα και από ένα σοβαρό ατύχημα.

Ελαστικά: Αλλάζω τη διάσταση του κατασκευαστή ή όχι;

Χάρη σε αυτή την τεχνική, ο εξωτερικός καθρέπτης αποκτά 2 διαφορετικά είδωλα. Το ένα προβάλλει τα οχήματα και τα αντικείμενα εντός του ωφέλιμου πεδίου στην πραγματική ή ελαφρώς κοντινότερη απόσταση. Το δεύτερο προσφέρει στον οδηγό μια ευρύτερη θέαση του χώρου.

Έτσι, αν ο οδηγός εστιάσει το βλέμμα του στη μικρή περιοχή έπειτα από τη διαχωριστική γραμμή, έχει μια ευρύτερη εικόνα του δρόμου και των οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε σημαντική μείωση της «νεκρής γωνίας». Έχουμε σημαντική μείωση της πιθανότητας εμπλοκής σε ατύχημα με ένα όχημα που δεν το είχαμε αντιληφθεί ποτέ!

Καλό θα είναι να συνηθίσετε την παρουσία της εν λόγω γραμμής, καθώς η χρήση της στις περιπτώσεις είναι σωτήρια. Μία μικρή λεπτομέρεια που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν, αλλά κάνει τόσο σημαντική δουλειά.

Πώς θα μειώσουμε το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου;

Υπάρχουν και after market λύσεις

Τώρα αν έχετε στην κατοχή σας ένα αυτοκίνητο παλαιότερης τεχνολογίας που δεν έχει τη συγκεκριμένη γραμμή, μην ανησυχείτε. Με μία έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε άπειρα καταστήματα για να βρείτε τα κατάλληλα after market αξεσουάρ για το κάτοπτρο του καθρέπτη. Αυτά θα σας προσφέρουν ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο και θα σας επιτρέψουν να βελτιώσετε σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Editorial