Πράσινο τιμολόγιο: Οι τιμές των εταιρειών προμήθειας ρεύματος για τον Ιανουάριο

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και η αλλαγή της λιανικής αγοράς προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος υπέρ των καταναλωτών.

Με την έλευση του νέου έτους, έκαναν την εμφάνιση τους και οι αλλαγές που είχε προαναγγείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, η ΡΑΑΕΥ χθες κοινοποίησε τις τιμές των νέων τιμολογίων των εταιρειών προμήθειας ρεύματος. Το βλέμμα όλων σαφώς ήταν στραμμένο στο πρωτοεμφανιζόμενο πράσινο τιμολόγιο.

Όπως περίμενε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι τιμές ήταν βελτιωμένες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για την εξασφάλιση περισσότερων πελατών, καθώς και οι ευνοϊκές πλέον εξωτερικές συνθήκες, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών.

ΥΠΕΝ: Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για πολύτεκνες οικογένειες – Cars Electric

Οι τιμές των εταιρειών προμήθειας ρεύματος για το οικιακό πράσινο τιμολόγιο

Ειδικότερα, όσον αφορά το πράσινο οικιακό τιμολόγιο, η εταιρεία ELPEDISON πρόσφερε τιμή προμήθειας ρεύματος στα 17 λεπτά του ευρώ/kWh. Η NRG όρισε ως τιμή του πράσινου τιμολογίου της τα 14 λεπτά/kWh, ενώ η OTE ESTATE τα 19 λεπτά/kWh. Επιπλέον, η PROTERGIA όρισε την τιμή της στα 14 λεπτά/kWh, όπως και η VOLTERRA με τη VOLTON, ενώ η SOLAR ENERGY όρισε την τιμή του πράσινου τιμολογίου της στα 16 λεπτά/kWh, όπως και η WE ENERGY.

Παράλληλα, οι εταιρείες ΕΛΙΝΟΙΛ, ΗΡΩΝ και ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ όρισαν και αυτές την τιμή του πράσινου τιμολογίου τους στα 14 λεπτά/kWh. Από την άλλη πλευρά, η ΖΕΝΙΘ πρόσφερε τιμή λίγο κάτω από τα 17 λεπτά/kWh.

Πλημμύρες: Καταβολή νέων πληρωμών πρώτης αρωγής – Cars Electric

Η περίπτωση της ΔΕΗ

Τέλος, η ΔΕΗ μπήκε δυνατά στο νέο σύστημα τιμών προσφέροντας τιμή στα 13 λεπτά/kWh για κατανάλωση μικρότερη ή ίση των 500 kWh και 14 λεπτά/kWh για κατανάλωση μεγαλύτερη των 500 kWh. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα και για χρέωση νυχτερινού τιμολογίου. Το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει τιμή 11 λεπτά/kWh. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως η πάγια χρέωση των εταιρειών δεν ξεπερνάει πλέον τα 5 ευρώ.

Υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Αιολική Ενέργεια – Cars Electric

Η αλλαγή της λιανικής αγοράς ρεύματος υπέρ των καταναλωτών

Το νέο σύστημα τιμολογίων που εισήγαγε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έφερε θετική αλλαγή υπέρ των καταναλωτών στη λιανική αγορά προμήθειας ρεύματος. Αναμένουμε πλέον με ενδιαφέρον την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος τους επόμενους μήνες. Από τη μία, υπάρχει το ερώτημα αν οι τιμές θα πέσουν κι άλλο ή θα παρουσιάσουν σταθερότητα στο υπάρχον σημείο. Από την άλλη, αν θα υπάρξει κινητικότητα των καταναλωτών με αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

abb_img
spot_img