ΥΠΕΝ: Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για πολύτεκνες οικογένειες

Η έκπτωση που προσφέρει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στους δικαιούχους και τα εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν.

Ευχάριστα τα νέα που ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη θέσπιση νέας κατηγορίας Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας (ΚΟΤ Γ), το οποίο θα ωφελεί τις πολύτεκνες οικογένειες.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στη δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους για τους δικαιούχους. Ως πολύτεκνες οικογένειες που έχουν πρόσβαση στο ΚΟΤ Γ, το ΥΠΕΝ εννοεί τις οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

Υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Αιολική Ενέργεια – Cars Electric

Η έκπτωση που προσφέρει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Το ΚΟΤ Γ θα παρέχει στις πολύτεκνες οικογένειες που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση. Συγκεκριμένα, θα προσφέρει έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 10 λεπτών/KWh. Η έκπτωση αυτή θα αφορά αποκλειστικά σε κύρια κατοικία.

Ηλεκτροκίνηση: Νέα ενότητα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Cars Electric

Τα εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν

Για την ένταξη σε αυτό το τιμολόγιο υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ωστόσο είναι διευρυμένα. Ειδικότερα, για ένταξη στο ΚΟΤ Γ το ανώτατο ετήσιο εισοδηματικό όριο οικογένειας με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα είναι 50.000 ευρώ. Επίσης, για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο το ποσό αυτό έχει αύξουσα πορεία.

Παράλληλα, υπάρχει γενναία αύξηση του ορίου εισοδήματος για οικογένειες στις οποίες υπάρχει άτομο με αναπηρία ή άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, που παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η κατοχή περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελεί κριτήριο για το ΚΟΤ Γ.

Τέλος, στο πλαίσιο του ΚΟΤ Γ λαμβάνει χώρα η εφαρμογή διευρυμένων ορίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τη χορήγηση της έκπτωσης. Ταυτόχρονα, επιπρόσθετη έκπτωση θα έχουν όσοι δικαιούχοι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συνεργασία με Intrakat για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ – Cars Electric

Η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων

Τη σχετική Υπουργική Απόφαση που εισάγει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ) – Ειδικό Τιμολόγιο Πολυτέκνων υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης, και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΚΟΤ Γ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από 01/02/2024.

abb_img
spot_img