Πλημμύρες: Καταβολή νέων πληρωμών πρώτης αρωγής

Η πρόσφατη καταβολή χρημάτων σε δικαιούχους και η συνολική βοήθεια έως σήμερα για την ανάκαμψη από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιεί την πραγματοποίηση νέων πληρωμών πρώτης αρωγής σε πλημμυροπαθείς. Συγκεκριμένα, οι πληρωμές αφορούν τις πλημμύρες που έλαβαν χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΥΠΕΝ: Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για πολύτεκνες οικογένειες – Cars Electric

Η πρόσφατη πίστωση χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων 

Την Πέμπτη υπήρξε πίστωση 1.514.753 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών. Από αυτά, η καταβολή 254.570 ευρώ αφορούσε 70 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, οι πληρωμές αυτές προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Η διενέργεια των εν λόγω διασταυρώσεων είχε ως αφορμή την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Επιπλέον, υπήρξε διενέργεια καταβολής πληρωμών 674.183 ευρώ προς 118 δικαιούχους έναντι στεγαστικής συνδρομής. Παράλληλα, υπήρξαν πληρωμές ύψους 586.000 ευρώ προς 224 επιχειρήσεις ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Σε αυτές ανήκουν και οι κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Αιολική Ενέργεια – Cars Electric

Η συνολική χρηματική βοήθεια έως σήμερα για τις καταστροφές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, μέχρι σήμερα αθροιστικά έχει λάβει χώρα η καταβολή 139,18 εκατομμυρίων ευρώ προς 40.181 πλημμυροπαθείς. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν βιώσει καταστροφές από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.

Ηλεκτροκίνηση: Νέα ενότητα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Cars Electric

Πληροφορίες για τις αιτήσεις των δικαιούχων

Τέλος, το δελτίο τύπου αναφέρει κάποιες πληροφορίες για την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει πως η πλατφόρμα έχει ανοίξει εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 12 Ιανουαρίου 2024. Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως, από 5 Ιανουαρίου 2024, για όσους υποβάλλουν ή τροποποιούν την αίτηση τους για χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ή αποζημίωση οικοσκευής, θα λαμβάνεται υπόψη η δήλωση στοιχείων ακινήτων των οποίων η υποβολή είχε λάβει χώρα μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ή στην ιστοσελίδα arogi.gov.gr.

abb_img
spot_img