Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW iX2!

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2 βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και η επίσημη παρουσίαση της θα λάβει χώρα μέσα στο 2023.

Την παρουσίαση της ηλεκτρικής έκδοσης της BMW X2 αναμένουμε εντός του 2023. Πιο συγκεκριμένα, η BMW έχει ως στόχο το εμπορικό λανσάρισμα της iX2 να λάβει χώρα μέσα στο 2024, άρα να την παρουσιάσει το 2023.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η X2 και η iX2 θα διαφέρουν μόνο ως προς τις μπλε λεπτομέρειες, τις οποίες διαθέτουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις. Επί της ουσίας, το αμάξωμα θα είναι το ίδιο τόσο για την iX2 όσο και την X2.

Βόλτα με BMW i3s στην «Πράσινη Κόλαση»

Πώς θα είναι η ηλεκτρική BMW iX2;

Η BMW iX2 θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με την iX1, καθώς και τα ίδια συστήματα ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα έχει ένα πιο αεροδυναμικό αμάξωμα, το οποίο θα του χαρίζει μερικά παραπάνω χιλιόμετρα αυτονομίας. Ουσιαστικά, το ηλεκτρικό μοντέλο θα μοιάζει με μία «baby» έκδοση της X4 ή της X6.

Ουσιαστικά, οι πληροφορίες προέρχονται από φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης. Πρώτα κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες της X2 και στη συνέχεια αυτές της iX2. Παρά το έντονο καμουφλάζ, η έλλειψη εξάτμισης πρόδωσε το ηλεκτρικό μοντέλο. Επιπλέον, η καλυμμένη γρίλια και η επιγραφή «Electric Vehicle» αποκάλυψαν τις δοκιμές της ηλεκτρικής BMW iX2.

Η BMW υπο-στηρίζει τη χρήση υδρογόνου!

Οι πληροφορίες για τους κινητήρες

Συνηθώς μετά τις φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι πληροφορίες σχετικά με τα κινητήρια συστήματα των μοντέλων. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η BMW iX2 θα είναι διαθέσιμη με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και κίνηση στους 4 τροχούς.

Οι κινητήρες θα προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 308 ίππων και 494 Nm ροπής. Αντίστοιχα χαρακτηριστικά διαθέτει και η iX1 iDrive 30. Επιπλέον, αργότερα θα κυκλοφορήσει και μία πιο προσιτή οικονομικά έκδοση, με κίνηση στους 2 τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Στην Ελλάδα η νέα BMW iX1 με τιμή από 46.990 ευρώ

Τι θα γίνει με τα συμβατικά αυτοκίνητα;

H BMW δεν έχει ανακοινώσει το τέλος της παραγωγής των αυτοκινήτων, τα οποία φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, προειδοποιεί για τον αρνητικό αντίκτυπο της σχετικής απαγόρευσης. Ουσιαστικά, μία τέτοια απαγόρευση θα είχε συνέπειες στις τιμές των αυτοκινήτων, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν ακριβά.

Editorial