Δημιουργείται νέο πρωτάθλημα αγώνων με… ηλεκτρικά πατίνια

Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα οδηγών της Formula 1 και της Formula E ξεκινά μια νέα σειρά αγώνων, όπου οι οδηγοί θα ανταγωνίζονται με ειδικά κατασκευασμένα ηλεκτρικά πατίνια.

Το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτρικό πατίνι είναι γεγονός. Έτοιμο για τους πρώτους αγώνες που θα γίνουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το φθινόπωρο του 2021.

Ο λόγος για το eSkootr S1X, το πρώτο ηλεκτρικό πατίνι που θα πάρει μέρος στο πρώτο πρωτάθλημα.

Όπως και με τη Formula E, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν για τις δυο πρώτες σεζόν ένα τυποποιημένο σκούτερ που θα μπορούσαν και να βελτιώσουν, αυτό είναι το eSkootr S1X

Οι αγώνες θα γίνουν σε μια ειδικά κατασκευασμένη πίστα από τσιμέντο και θα διαρκέσουν γύρω στα δέκα λεπτά ανάλογα με τη θερμότητα που θα δημιουργηθεί.

Η υπεύθυνη εταιρεία που ανέλαβε να υλοποιήσει το πατίνι αυτό είναι η Williams Advanced Engineering (WAE).

Χαρακτηριστικά του eSkootr S1X

  1. Το πλαίσιο του σκούτερ είναι από ανθρακονήματα, ενώ το αμάξωμα είναι από φυτικές ίνες, υλικό φιλικό προς το περιβάλλον. Κατά παραγγελία θα υπάρχουν ρυθμιζόμενα στοιχεία εμπρός και πίσω της ανάρτησης από αλουμίνιο. Το συνολικό βάρος του πατινιού είναι 35 κιλά, μπορεί να παράγει 16hp και να φτάσει τελική τιμή περίπου στα 100 km/h.
  2. Τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 24Αh με χωρητικότητα 1,5 kWh, που φορτίζει δυο κινητήρες 6kW, ένα σε κάθε τροχό.
  3. Διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα που λειτουργούν με τον αντίχειρα και το μοντέλο αυτό μπορεί να κλίνει έως και 50 μοίρες. Η ενίσχυση της σταθερότητας σε υψηλή ταχύτητα γίνεται μέσω ενός συστήματος παροχής ροπής που εξισορροπεί την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών. Ο αναβάτης θα έχει και ένα κουμπί boost για βέλτιστη επιτάχυνση όταν βρίσκεται σε ευθεία.
  4. Διαθέτει έναν διακόπτη kill, που διακόπτει την ισχύ του σκούτερ σε περίπτωση που ο οδηγός για κάποιο λόγο δεν έχει τον έλεγχο του. Γενικά, η εταιρεία που οργανώνει το πρωτάθλημα η eSkootr Championship (eSC) έχει ορίσει πρεσβευτή ασφάλειας ώστε να βοηθήσει στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το πρώτο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά πατίνια θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα απολαύσουμε έναν ασφαλή αγώνα.

abb_img