Σαντορίνη: Η επόμενη στάση της ηλεκτροκίνησης στη νησιωτική Ελλάδα

Μετά το παράδειγμα της Αστυπάλαιας, αλλά και της Χάλκης, του Άη Στράτη και της Τήλου που αναμένεται να ακολουθήσουν στην κούρσα των “πράσινων” νησιών της Ελλάδας, βλέπουμε ότι και άλλα ελληνικά νησιά, μεγαλύτερα και με περισσότερο τουρισμό, τολμούν μικρά, αλλά σταθερά βήματα προς τον δρόμο της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη των εθνικών στόχων και στο πλαίσιο αυτό βαδίζει πλέον, προσβλέποντας στη “βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία” η Σαντορίνη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα.

Διαβάστε επίσης: Η κούρσα των “πράσινων νησιών” της Ελλάδας 

Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών ενισχύεται ο στόλος των δήμων Θήρας με δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς και με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης. 

Charging

Ο στόχος που επιτυγχάνεται είναι διττός. Από τη μία βρίσκεται, η μείωση του κόστους της κινητικότητας (κόστος λειτουργίας-κόστος συντήρησης και επισκευής των δημοτικών οχημάτων) και από την άλλη ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την μείωση της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων.

Γενικότερα, το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης των δήμων της χώρας, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!