Σαντορίνη: Η επόμενη στάση της ηλεκτροκίνησης στη νησιωτική Ελλάδα

Μετά το παράδειγμα της Αστυπάλαιας, της Χάλκης, του Άη Στράτη και της Τήλου και η Σαντορίνη μπαίνει στην... πρίζα της ηλεκτροκίνησης.

Ακούστε το άρθρο

Μετά το παράδειγμα της Αστυπάλαιας, και άλλα νησιά όπως η Χάλκη, ο  Άη Στράτης και η Τήλος κάνουν στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, και άλλα ελληνικά νησιά, μεγαλύτερα και με περισσότερο τουρισμό, τολμούν μικρά, αλλά σταθερά βήματα προς τον δρόμο της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για την Σαντορίνη.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Τόσο για την ενεργειακή μετάβαση, όσο και την επίτευξη των εθνικών στόχων. Στο πλαίσιο αυτό βαδίζει πλέον η Σαντορίνη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα.

Η κούρσα των “πράσινων νησιών” της Ελλάδας 

Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών ενισχύεται ο στόλος των δήμων Θήρας με δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Καθώς και με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης. 

Charging

Ο στόχος είναι διττός. Από τη μία, η μείωση του κόστους της κινητικότητας (κόστος λειτουργίας-κόστος συντήρησης και επισκευής των δημοτικών οχημάτων). Και από την άλλη ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την μείωση της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων.

Γενικότερα, το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης των δήμων της χώρας, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, είναι σε εξέλιξη στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

abb_img