Σχέδιο για 325 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Σχέδιο για τα 325 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Σχέδιο για τα 325 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Τριακόσια είκοσι πέντε σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα η χωροθέτηση των 325 σημείων θα προκύψει μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ΟΑΣΘ, ταξί, μετρό.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε οι πολίτες να έχουν ένα κίνητρο για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων», επισημαίνει ο κ. Κούπας.

Ο δήμος σχεδιάζει τέτοια σημεία σε πολλές περιοχές και όχι μόνο στο κέντρο, όπως στην Ξηροκρήνη, στον Βαρδάρη, στην Τούμπα κ.α..

Ηλεκτρικά οχήματα και στην Καθαριότητα

Τα σημεία αυτά, δεν καταλαμβάνουν πολύ κοινόχρηστο χώρο. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος πολίτης να σταθμεύει εκεί το όχημά του για όση ώρα απαιτείται για τη φόρτιση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της ηλεκτροκίνησης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τρέχει διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια δέκα ηλεκτρικών οχημάτων για τη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Παράλληλα, για τη φόρτιση των οχημάτων θα δημιουργήσει τρία σημεία φόρτισης στο δημαρχείο, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και στο αμαξοστάσιο.

abb_img
spot_img