Σε ποια πόλη σχεδιάζει εργοστάσιο η Tesla;

Η ισπανική Βαλένθια είναι υποψήφια πόλη για το νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει η Tesla, σε μία επένδυση-μαμούθ της αμερικάνικης εταιρείας.

Πρόσφατα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια στην Ισπανία, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είναι σε συνομιλίες με την Tesla. Ο λόγος είναι η κατασκευή του εργοστασίου της αμερικάνικης φίρμας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να επιλέξει την εν λόγω πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με την περιφερειακή κυβέρνηση της ισπανικής πόλης για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης των ηλεκτρικών μοντέλων της, στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, την αποκάλυψη έκανε η τοπική εφημερίδα CincoDias.

Το Tesla Model S Plaid «σπάει» ξανά τα χρονόμετρα

Το νέο εργοστάσιο της Tesla θα έχει αξία-μαμούθ

Όπως όλα δείχνουν, η Tesla θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα και στην Ισπανία. Μάλιστα, η επένδυση θα είναι τεράστια, αφού θα κοστίσει περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι πράγματι υπήρχαν συναντήσεις και συνομιλίες για μία μεγάλη επένδυση. Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε επίσημα το όνομα της εταιρείας, καθώς η περιφερειακή κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας με εταιρεία.

Τα 3 «φυλακισμένα» Tesla Roadster βρήκαν… σπίτι!

Και άλλοι επιλέγουν Ισπανία

Εκτός από την Tesla, ακόμη μία εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου στην περιοχή της Βαλένθια. Ο λόγος για την Volkswagen, η οποία σχεδιάζει επένδυση που θα φτάσει μέχρι και τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, για εργοστάσιο μπαταριών.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη, όπου κατασκευάζονται αυτοκίνητα. Μάλιστα, χρησιμοποιεί τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσέλκυση εταιρειών για επενδύσεις στη χώρα, τόσο για την κατασκευή μπαταριών όσο και ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Tesla Referral Program χαρίζει… έκπτωση 1.000 δολαρίων

Περισσότερα εργοστάσια, περισσότερα αυτοκίνητα

Προς το παρόν, η Tesla έχει κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη, στο Βερολίνο. Εκεί λαμβάνει χώρα η κατασκευή του Model Y. Όπως βλέπουμε ο Έλον Μασκ, δημιουργεί παντού εργοστάσια. Και είναι λογικό, αφού στόχος της εταιρείας είναι η πώληση έως και 20 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως.

abb_img
spot_img