Σε ρυθμούς ηλεκτροκίνησης «κινείται» ο Πειραιάς

Τρείς πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων παρέδωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στον δήμο Πειραιά. Οι πυλώνες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου, των δημοτών, των καταναλωτών και των επισκεπτών, στην πόλη του Πειραιά.

Σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου σημειώνονται τα εξής:

«Οι παραγωγικές τάξεις, που εκφράζει το επιμελητήριό μας, ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, έχουν ταχθεί υπέρ της προώθησης και, εν γένει, της ανάπτυξης τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως η ηλεκτροκίνηση.

Αξίζει, να προσπαθήσουμε όλοι για ένα αύριο απαλλαγμένο από τους αέριους ρύπους και τις συνέπειές τους για το περιβάλλον, αλλά και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Και η ηλεκτροκίνηση το προσφέρει “απλόχερα”».

Τη σχετική απόφαση για την προσφορά των πυλώνων είχε λάβει ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του, μετά από αίτημα του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Κορκίδη και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΠ για τη δωρεά, σημειώνοντας ότι, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι η στενή συνεργασία μεταξύ του δήμου και των παραγωγικών φορέων της πόλης, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη σημασία της ηλεκτροκίνησης και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες ο δήμος θα καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη στο «Πράσινο Ταμείο» για τη δημιουργία Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων σε όλη την πόλη.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και η ενέργεια αυτή εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας για βιώσιμες μετακινήσεις και μεταφορές στην πόλη», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Τους πυλώνες παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δ. Καρύδης, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Οδοποιίας, Α. Αργουδέλης.

abb_img
spot_img