ΣΕΑΑ: Δεν αρκούν μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το περιβάλλον

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν λύση για το περιβάλλον, ωστόσο χρειάζονται και επιπλέον μέτρα.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υποστηρίζει απόλυτα την προσπάθεια της πολιτείας για εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

Παράλληλα όμως, σημειώνει ότι αυτή δεν είναι η μοναδική λύση για τις μειωμένες εκπομπές ρύπων και κατά συνέπεια για το ίδιο το περιβάλλον. Ο ΣΕΑΑ «βάζει» στο τραπέζι και το θέμα του υπέργηρου στόλου στην Ελλάδα, ο οποίος μάλιστα είναι ο παλαιότερος στην ΕΕ.

Πωλήσεις Μάϊου: Σε άνοδο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ο ΣΕΑΑ βλέπει ως κίνδυνο τα παλιά αυτοκίνητα

Ειδικότερα, η είσοδος των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά δεν είναι αρκετή για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Από την άλλη, τα παλαιότερα οχήματα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, είναι απαραίτητα κάποια πρόσθετα μέτρα παροχής κινήτρων, για την κυκλοφορία νεότερων οχημάτων στις πόλεις. Όπως επίσης και πιο αυστηροί έλεγχοι στα παλαιότερα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Πωλήσεις Φεβρουαρίου: Σε άνοδο ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid μοντέλα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα «ανεβαίνουν»

Τα τελευταία χρόνια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Η δημοφιλία τους σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, είναι πλέον μεγάλη. Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα πλέον αντιπροσωπεύουν το 5% των συνολικών πωλήσεων.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα εξαντλήθηκαν οι πόροι (επιδοτήσεις) του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Με αποτέλεσμα, να μην γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις υπαγωγής. Επιπλέον, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «δουλεύει» πάνω στα επόμενα βήματα, στοχεύοντας στην ενίσχυση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Οι Έλληνες επιλέγουν… ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά

Τον Αύγουστο η άνοδος άγγιξε το +8,5%

Τέλος, θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα είχαμε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, τόσο στα ηλεκτρικά όσο και στα Plug-in υβριδικά μοντέλα. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), οι πωλήσεις ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση 8,5%.

Με βάση τους αριθμούς, η πορεία της Ελλάδας προς την ηλεκτροκίνηση έχει θετικό πρόσημο. Επιπλέον, ακολουθεί την τάση της Ευρώπης, όπου το αντίστοιχο ποσοστό πωλήσεων είναι 21,4%.

abb_img
spot_img