Πωλήσεις Φεβρουαρίου: Σε άνοδο ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid μοντέλα!

Αξιοσημείωτη άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις Φεβρουαρίου των αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών μοντέλων, σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ.

Ακούστε το άρθρο

Όπως έχουμε ξαναπεί, η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, με το κοινό της ολοένα να μεγαλώνει αριθμητικά. Στον τομέα των αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ανακοίνωσε τις πωλήσεις Φεβρουαρίου των ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid μοντέλων. Μάλιστα, τα νούμερα των πωλήσεων παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2023.

Νέα υπηρεσία κράτησης για φόρτιση από την ΔΕΗ Blue

Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid μοντέλων το Φεβρουάριο, έφτασαν συνολικά τις 892 μονάδες. Ειδικότερα, οι 395 εξ αυτών είναι οχήματα με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και αφορούν το 3,97% των πωλήσεων.

Επιπλέον, οι υπόλοιπες 497 ταξινομήσεις είναι αυτοκίνητα με Plug-in Hybrid συστήματα κίνησης και αφορούν των 4,99% των πωλήσεων. Συνολικά, το μερίδιο των παραπάνω «εξηλεκτρισμένων» επιλογών αντιστοιχεί στο 8,96% των πωλήσεων στην Ελλάδα, όλων των κατηγοριών οχημάτων.

Ποιοι είναι οι 5 αμιγώς ηλεκτρικοί «πρωταγωνιστές» στις πωλήσεις Φεβρουαρίου;

Ξεκινώντας από τα αυτοκίνητα με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Tesla Model Y, με 57 ταξινομήσεις. Προφανώς, το δημοφιλές αμερικάνικο ηλεκτρικό μοντέλο έχει κερδίσει και την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών. Ελάχιστα πιο πίσω στην δεύτερη θέση, ακολουθεί το Opel Corsa e, με 56 πωλήσεις.

Ηλεκτρικά οχήματα: Οι πινακίδες που κάθε κάτοχος πρέπει να γνωρίζει!

Στην τρίτη θέση της κατάταξης είναι ακόμα ένα ηλεκτρικό όχημα της αμερικάνικης φίρμας, το Tesla Model 3. Το sedan μοντέλο της Tesla για τον μήνα Φεβρουάριο έφτασε τις 39 ταξινομήσεις. Στην τέταρτη θέση είναι το ID.3, το μικρότερο μέχρι στιγμής ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, με 37 μονάδες. Την πεντάδα ολοκληρώνει ένα premium όχημα της Mercedes-Benz, η EQA με 24 πωλήσεις.

ACEA: Σε συνεχή άνοδο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Άνοδος για τις «ηλεκτροκίνητες» πωλήσεις Φεβρουαρίου

Το Top-5 των πωλήσεων στα Plug-in Hybrid μοντέλα

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα Plug-in Hybrid μοντέλα είναι η Mercedes GLA Series με 52 μονάδες. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το Peugeot 3008 με 35 ταξινομήσεις, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Mercedes-Benz GLC Series με 33 μονάδες.

17.801 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα!

Ωστόσο, την τέταρτη θέση διεκδικούν 2 μοντέλα, με 25 ταξινομήσεις. Εκεί βρίσκονται τα Audi Q3 και Jeep Compass με υβριδικό σύστημα κίνησης. Τέλος, στην πέμπτη θέση συναντάμε την BMW X2 Series με 24 ταξινομήσεις.

Άνοδος για τις «ηλεκτροκίνητες» πωλήσεις Φεβρουαρίου

abb_img