Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων (World EV Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Σεπτεμβρίου και θεσπίστηκε το 2020.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων αποτελεί τη γιορτή όλων των μορφών της ηλεκτροκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο πλανήτης γιορτάζει το εν λόγω γεγονός κάθε χρόνο στις 9 Σεπτεμβρίου. Το «World EV Day» στοχεύει στην προώθηση της χρήσης ρεύματος στις μεταφορές και τις μετακινήσεις καταργώντας τα ορυκτά καύσιμα.

Ουσιαστικά, επιθυμεί την αλλαγή κουλτούρας σχετικά με τις μεταφορές και τις μετακινήσεις. Επιπλέον, προωθεί τις βιώσιμες μετακινήσεις, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ο ιταλικός KOK δίνει έμφαση και στα ηλεκτρικά πατίνια!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων έχει μεγάλη απήχηση

Αναφορές στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στο Λευκό Οίκο το 2021. Ο οργανισμός επιμένει και το 2022 στην αλλαγή προς στη βιώσιμη ανάπτυξη και στους τρόπους επίτευξης αυτής.

Επιπλέον, ο οργανισμός δημιουργεί έξυπνες και πρωτοποριακές καμπάνιες, οι οποίες προσεγγίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό. Μάλιστα, το 2021 προσέγγισε περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Εμανουέλ Μακρόν: Νέα επιδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα!

Η περίπτωση της Ινδίας

Για την εδραίωση της ηλεκτροκίνησης δεν φτάνει μόνο η καθιέρωση μια παγκόσμιας ημέρας. Μάλιστα, στην Ινδία οι αρμόδιοι φορείς προχωρούν στην εγκατάσταση 18.000 νέων σταθμών φόρτισης έως το 2024. Επιπρόσθετα, καλούν και άλλα κράτη στην υιοθέτηση παρόμοιων πολιτικών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Η BYD κάνει «πράσινες» τις μεγαλουπόλεις

Τέλος, από το 2020, στις 9 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη θεσμοθέτηση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Προς το παρόν η 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των επιθέσεων στην εκπαίδευση.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!