Σήραγγα Ηλιουπόλεως: Αλλάζει την κυκλοφορία στην Αττική

Η Σήραγγα Ηλιουπόλεως θα είναι το έργο που θα μειώσει εντυπωσιακά το χρόνο μετάβασης από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης.

Η Σήραγγα Ηλιουπόλεως είναι ένα από τα έργα, τα οποία θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της Αττικής. Συγκεκριμένα, η κατασκευή της θα μειώσει τον χρόνο μετάβασης των οδηγών από τη Λεωφόρο Κατεχάκη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε ελάχιστα λεπτά.

Μάλιστα, με τις τωρινές συνθήκες για να διανύσει κάποιος την εν λόγω διαδρομή θα χρειαστεί περισσότερο από μισή ώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τα έργα, τα οποία θα βελτιώσουν την κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής. Προφανώς, η υπόγεια σήραγγα της Ηλιουπόλεως ανήκει σε αυτά.

Διόδια με το χιλιόμετρο!

Και εγένετο η Σήραγγα Ηλιουπόλεως

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, η Σήραγγα Ηλιουπόλεως είναι στη διαδικασία εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών. Μετά την ολοκλήρωση, λοιπόν, των εν λόγω μελετών θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Συγκεκριμένα, η σήραγγα θα ξεκινά από τα στρατόπεδα «Σακκέτα» και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Θα συνδέει, επομένως, τους δύο μεγάλους κυκλοφοριακούς δακτυλίους στην Αττική, αυτόν της Αττικής Οδού με εκείνον της Βουλιαγμένης. Επιπλέον, η Σήραγγα θα έχει μήκος μεταξύ 2,5 και 3 χιλιομέτρων με τρείς λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ακόμη, το έργο θα διαθέτει και 3 ισόπεδους κόμβους.

Εγνατία Οδός: Νέοι σταθμοί διοδίων και τιμές!

Τα οφέλη του έργου

Η κατασκευή του έργου θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του Κηφισού, καθώς η Σήραγγα Ηλιουπόλεως θα συνδέει τα βόρεια με τα νότια προάστια. Επιπλέον, το έργο θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Αττική Οδός: 8 οι υποψήφιοι για την παραχώρηση της!

Ουσιαστικά, θα συνδράμει στη μετατροπή της σε αυτοκινητόδρομο. Θα δούμε, δηλαδή, την διαπλάτυνση της Λεωφόρου, το ξήλωμα των φαναριών της και τη δημιουργία 4 ανισόπεδων κόμβων.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!