Στη Σιγκαπούρη για να έχεις αυτοκίνητο πληρώνεις αδρά!

Στη Σιγκαπούρη, όποιος θέλει να αποκτήσει αυτοκίνητο πρέπει να έχει πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, με κόστος… 101.312 ευρώ.

Η απόκτηση αυτοκινήτου στη Σιγκαπούρη δεν είναι απλή υπόθεση! Όποιος θέλει να αγοράσει, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει ένα πιστοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα, ένα πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Μόλις το αποκτήσει, στη συνέχεια μπορεί να αγοράσει και το αυτοκίνητο. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία κοστίζει και μάλιστα ακριβά.

Αυτό το σύστημα δεν είναι καινούργιο στη Σιγκαπούρη, καθώς ισχύει για πάνω από 30 χρόνια. Ειδικότερα, από το 1990, με στόχο να ελέγχει τον αριθμό οχημάτων στην ασιατική χώρα, καθώς είναι μικρή σε έκταση και δεν θέλουν να είναι υπεράριθμα. Ωστόσο, οι κάτοχοι αυτοκινήτου πρέπει να έχουν την πιστοποίηση, η οποία είναι διάρκειας 10 ετών.

Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη με Porsche Taycan σε χρόνο ρεκόρ!

Το πιστοποιητικό στη Σιγκαπούρη είναι… αλμυρό

Πλέον, για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, το κόστος του πιστοποιητικού έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση από το 2020. Δηλαδή, κοστίζει 146.000 δολάρια Σιγκαπούρης (101.312 ευρώ). Μάλιστα, τα έξοδα δεν σταματούν εδώ για την απόκτηση αυτοκινήτου.

Ο κάτοχος θα πρέπει να πληρώσει τέλη ταξινόμησης και τους φόρους που αντιστοιχούν. Προφανώς, μέσα στα έξοδα είναι και η τιμή του αυτοκινήτου. Συνολικά, η απόκτηση αυτοκινήτου μπορεί να ξεκινάει από τα 170.000 ευρώ. Και η αλήθεια είναι, ότι καλύτερα να αγοράσεις… σπίτι.

GIMS Qatar 2023: Η Έκθεση της Γενεύης μετακομίζει στο Κατάρ!

Η πανδημία είχε ρίξει πολύ την τιμή του

Το 2020, στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο λιγότεροι άνθρωποι από ότι σήμερα, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Συνεπώς, το πιστοποιητικό είχε μικρότερη ζήτηση και ως εκ τούτου χαμηλότερη τιμή, περίπου στα 21.000.

Η αύξηση στις ταξινομήσεις έφερε και αύξηση στις τιμές. Να σημειώσουμε ότι ο συνολικός αριθμός οχημάτων στη χώρα αγγίζει τα 950.000.

Γαλλία: Έτσι θα μπλοκάρει τις επιδοτήσεις για τα κινέζικα ηλεκτρικά

Προφανώς, η εκτόξευση της τιμής του πιστοποιητικού έχει καταστήσει την απόκτηση αυτοκινήτων πολυτέλεια για την μεσαία τάξη, καθώς ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 84.000 ευρώ.

Τέλος, πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων από τη Σιγκαπούρη, που απέκτησαν το πιστοποιητικό το 2020, τείνουν να πουλούν τα αυτοκίνητά τους, βγάζοντας μάλιστα κέρδος. Έξυπνη κίνηση!

abb_img
spot_img