Στην Αυστραλία οι δρόμοι… φωσφορίζουν!

Στην Αυστραλία οι διαγραμμίσεις των δρόμων βάφτηκαν με ένα υλικό, το οποίο φωσφορίζει το βράδυ και βελτιώνει την οδική ασφάλεια.

Σε ένα νέο σχέδιο για την οδική ασφάλεια προχώρησαν στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Βικτώριας. Οι τοπικές αρχές, έβαψαν τις διαγραμμίσεις των δρόμων με μία φωσφορίζουσα μπογιά, η οποία λάμπει στο σκοτάδι. Έτσι, περιορίζουν το πρόβλημα του ελλιπούς φωτισμού στους δρόμους.

Στη Μαλαισία βρίσκεται ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος!

Οι φωσφορίζουσες διαγραμμίσεις σώζουν ζωές

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι οδηγοί στην Αυστραλία θα βλέπουν καλύτερα τις φωσφορίζουσες διαγραμμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, θα εντοπίζουν ευκολότερα τις διασταυρώσεις και τις στροφές. Επιπλέον, το εν λόγω μέτρο θα μειώσει σημαντικά το χρόνο αντίδρασης τους σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου.

Η συγκεκριμένη λύση μοιάζει ιδανική για το μέρος του οδικού δικτύου, το οποίο δεν διαθέτει επαρκή φωτισμό. Ούτως η άλλως δεν είναι δυνατή η φωταγώγηση όλων των δρόμων, τόσο λόγω κόστους, όσο και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

H Ιταλία παρουσιάζει τον πρώτο έξυπνο αυτοκινητόδρομο

Αυστραλία: Φωσφορίζουσες διαγραμμίσεις στους δρόμους

Ποιος ανέλαβε το έργο

Την υλοποίηση του εν λόγω έργου ανέλαβε η Tarmac Linemarking, η οποία εδρεύει στην Αυστραλία. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν για πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και ράμπες σκαφών.

Στην Ουγκάντα ο πιο… ακριβός αυτοκινητόδρομος!

Τα υπόλοιπα μέτρα στην Αυστραλία

Στη Βικτώρια μετά από τις διαγραμμίσεις των δρόμων σειρά έχει η αντικατάσταση των πινακίδων με άλλες περισσότερο ανακλαστικές. Επιπλέον, ακολουθεί η τοποθέτηση LED φωτισμού στις διαβάσεις πεζών.

Αττική Οδός: 8 οι υποψήφιοι για την παραχώρηση της!

Τα συγκεκριμένα φώτα ακολουθούν το φωτισμό των φαναριών και θα ενημερώνουν τους πεζούς, οι οποίοι κοιτούν σχολαστικά το κινητό τους. Τέλος, αν η κυβέρνηση της Αυστραλίας κρίνει αποτελεσματικό το μέτρο, θα το επεκτείνει και σε άλλες πολιτείες εκτός από τη Βικτώρια.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!