Στην Αστυπάλαια οι περισσότεροι δημόσιοι φορτιστές

Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», υλοποιούν από κοινού η ελληνική κυβέρνηση και ο όμιλος Volkswagen.

Η ολοκλήρωση της πιλοτικής φάση χρήσης του στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων,  που είχε παραχωρήσει η Kosmocar, στις εταιρείες ενοικίασης στην Αστυπάλαια είχε απόλυτη επιτυχία.

Μάλιστα, τα ID.3, ID.4 και e-up!, αποτελώντας το 10% των προς ενοικίαση διαθέσιμων αυτοκινήτων, έγιναν ανάρπαστα από αρκετούς τουρίστες και επισκέπτες του νησιού, που συνδύασαν τις διακοπές τους στο νησί με την εμπειρία χρήσης ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Σε αυτό συντέλεσε και η χρήση ενός από τους χαρακτηριστικούς μύλους που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της χώρας της Αστυπάλαιας, ως σημείου πληροφόρησης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, την καλοκαιρινή περίοδο περισσότεροι από 600 ενδιαφερόμενοι, έμαθαν για την ηλεκτροκίνηση μέσα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αποκλειστική συνέντευξη του Δημάρχου Αστυπάλαιας: Η επιλογή του νησιού από την VW δεν έγινε τυχαία

Στην Αστυπάλαια η μεγαλύτερη συγκέντρωση εγκατεστημένων φορτιστών ανά κάτοικο στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, οι δυνατότητες δημόσιας φόρτισης που είναι διαθέσιμες στην Αστυπάλαια, σημειώνουν αύξηση. Ήδη είναι σε λειτουργία έξι διπλοί φορτιστές σε κομβικά σημεία του νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Φυσικά, η Αστυπάλαια καμαρώνει για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δημόσιων φορτιστών ανά κάτοικο, σε όλη την Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένοι φορτιστές παρέχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη φόρτιση δώδεκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar: Η Αστυπάλαια παράδειγμα προς μίμηση 

Πριν μερικές ημέρες, ο Δήμος Αστυπάλαιας διοργάνωσε στο λιμάνι του νησιού ανοικτή συγκέντρωση. Σε αυτή έλαβε μέρος πλήθος κατοίκων, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημέρωσης για την εξέλιξη του προγράμματος. Λαμβάνοντας απαντήσεις σε διάφορα σχετικά ερωτήματα.

Για τον σκοπό αυτό, στο νησί είχε μεταβεί διυπουργικό κλιμάκιο της κυβέρνησης από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Ενέργειας και Μεταφορών με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη. Επίσης, παρών ήταν και ο κ.Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Η «επόμενη μέρα» στην Αστυπάλαια, το μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης για την απολιγνιτοποίηση

Τέλος, το Volkswagen Group εκπροσώπησε ο κ. Maik Stephan, Executive Director Corporate Strategy & Head of Strategic Business Development της Volkswagen AG.

Σε σχετική δήλωσή του, χαιρετίζοντας την πρόοδο τους τελευταίους μήνες, ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar, τόνισε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι όχι μόνο για τη γοργή εξέλιξη του προγράμματος, αλλά και επειδή η Αστυπάλαια. Πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα τέτοιο εγχείρημα, ήδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχα προγράμματα ενεργειακού μετασχηματισμού, κάτι που ευχόμαστε να συνεχιστεί περαιτέρω!

Καλωσορίζουμε κάθε τέτοια νέα προσπάθεια».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!