Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Volkswagen ID.3

Το νέο Volkswagen ID.3 ξεκινά την εμπορική πορεία του στην Ελλάδα, βελτιωμένο στα σημεία και με δύο εκδόσεις χωρητικότητας μπαταρίας.

Το Volkswagen ID.3 ήταν το αυτοκίνητο που ώθησε τη γερμανική φίρμα στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, πραγματοποίησε την εν λόγω διαδικασία με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις του αγοραστικού κοινού.

Πρόσφατα, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, η οποία διαθέτει πιο «φρέσκια» εμφάνιση και ακόμη πιο προηγμένες τεχνολογίες. Τώρα, το νέο ID.3 κατέφθασε και στην χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις εκδόσεις του και κυρίως τις τιμές.

Test Drive || Volkswagen ID. Buzz: Επιστροφή στο μέλλον!

Ανανεωμένη εμφάνιση και επιπλέον τεχνολογίες για το Volkswagen ID.3

Εξωτερικά, η γερμανική φίρμα επέλεξε να μην κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στην εμφάνιση του ID.3. Ωστόσο, το αυτοκίνητο διαθέτει πλέον μία πιο δυναμική εικόνα, κάτι το οποίο οφείλει στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Νέα σε σχεδίαση είναι και τα φωτιστικά σώματα, καθώς και οι αεροδυναμικές ζάντες ελαφρού κράματος.

Ανάλογες είναι και οι επεμβάσεις που έχουν γίνει και στο εσωτερικό του μοντέλου, εστιάζοντας κυρίως στην ποιότητα των υλικών κατασκευής. Από πλευράς τεχνολογίας, το νέο ID.3 διαθέτει 2 οθόνες στο ταμπλό, μία στον πίνακα οργάνων και μία κεντρική. Μάλιστα, η δεύτερη είναι πλέον 12 ιντσών, προβάλλοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το όχημα και το σύστημα infotainment.

Επιπλέον, τώρα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ 10 αποχρώσεων κρυφού φωτισμού για την καμπίνα. Την ανανέωση της εικόνας ολοκληρώνει το νέο σύστημα head-up display. Μάλιστα, οι ενδείξεις που προβάλλει στον οδηγό, μοιάζουν να είναι 10 μέτρα μπροστά από το όχημα.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Volkswagen ID.3

Χωρίς αλλαγές το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τους 204 ίππους

Ένας τομέας χωρίς αλλαγές, είναι το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του ανανεωμένου ID.3. Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα συνεχίζει να αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής. Ωστόσο, το μοντέλο είναι διαθέσιμο με 2 χωρητικότητες μπαταρίας.

Ειδικότερα, η πρώτη διαθέτει μία μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 58 kWh, με αυτονομία 426 χιλιομέτρων. Επιπλέον, στην έκδοση με την μπαταρία των 77 kWh, το μοντέλο έχει αυτονομία 546 χιλιόμετρα.

Τέλος, με χρήση ταχυφορτιστή 120 kW, το ID.3 με την μπαταρία 58 kWh θα φορτίζει από 0 έως 80 % σε 35 λεπτά. Αντίστοιχα, η έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία υποστηρίζει φόρτιση 170 kW, φορτίζει στο ίδιο ποσοστό σε μόλις 30 λεπτά.

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen ID.7!

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Volkswagen ID.3

Με τιμή από 42.600 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση

Η αρχική έκδοση Pro Performance, με την μπαταρία των 58 kWh κοστίζει στη χώρα μας 42.600 ευρώ. Με την ίδιας χωρητικότητας μπαταρία, είναι διαθέσιμες ακόμα 3 εκδόσεις: Life, Business και Style. Ωστόσο, για αυτούς που αναζητούν μεγαλύτερη αυτονομία, η Volkswagen προσφέρει τα ID.3 Pro S και ID.3 Tour με την μπαταρία των 77 kWh. Εκεί, η τιμή διαμορφώνεται στα 48.600 ευρώ και 56.950 ευρώ αντίστοιχα για κάθε έκδοση.

Οφείλουμε να πούμε ότι το κόστος απόκτησης του νέου Volkswagen ID.3, αποτελεί μία δελεαστική πρόταση, ιδιαίτερα στην αρχική έκδοση. Ο λόγος είναι ότι οι παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν την κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Έτσι, ως αποτέλεσμα έχει η τιμή της αρχικής έκδοσης του μοντέλου να φτάνει τα 33.600 ευρώ.

Volkswagen ID. 2all: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Λαού

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Volkswagen ID.3

Μάλιστα, η Kosmocar, ως εισαγωγική εταιρεία των γερμανικών μοντέλων στη χώρα μας, προσφέρει ακόμη μία ευκολία στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι αγοραστές των ηλεκτρικών μοντέλων Volkswagen (επιπλέον Audi και Skoda) μπορούν να επωφεληθούν άμεσα το ποσό της επιδότησης, χωρίς καμία αναμονή.

Editorial