Στην Πλατεία Νερού η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Αποκαλύφθηκε επίσημα το σημείο όπου θα λάβει χώρα η υπερειδική διαδρομή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις για το 2023.

Ακούστε το άρθρο

Σε απόσταση αναπνοής από το χώρο που θα φιλοξενήσει την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, αποκαλύφθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα. Ενός αγώνα που θα γίνει πραγματικότητα από 7-10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. Σε μια κίνηση συμβολική, ο ίδιος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη. Η εκδήλωση για το Ράλλυ Ακρόπολις 2023, έλαβε χώρα στον πλωτό χώρο εκδηλώσεων «Ploes». Εκεί, ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ότι ο αγώνας στην 70ή του επέτειο θα ξεκινήσει μπροστά από αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα την Ελλάδα, κοινώς τη θάλασσα.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η κορυφαία Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς

Οι δηλώσεις για το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Επιπλέον, ανέφερε: «Το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμη ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο. Ειδικότερα, είναι μία μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα».

Το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC έως το 2025!

Ο κ. Αυγενάκης, έκανε αναφορά στην επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC από το 2021. Επιπλέον, επισήμανε ότι «η σημερινή είναι μία δύσκολη μέρα, καθώς κλείνει ένας όμορφος κύκλος».

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε: «Στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις. Ενός αγώνα που αποτελεί μια σημαντικότατη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας, όπως και κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Αντίστροφη μέτρηση για την υπερειδική του ΟΑΚΑ

Στην Πλατεία Νερού η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Τα χαρακτηριστικά της υπερειδικής στην Πλατεία Νερού

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, θα γίνει παραδοσιακά η εκκίνηση του αγώνα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Έπειτα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μεταβούν για την πρώτη τους «παράσταση» επί ελληνικού εδάφους, εντός και πέριξ της Πλατείας Νερού. Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,48 χιλιομέτρων, θα λάβει χώρα υπό το βλέμμα 6.300 καθήμενων. Καθώς και όλων των φίλων του σπορ που θα χρησιμοποιήσουν τους προκαθορισμένους χώρους θεατών, με ελεύθερη είσοδο.

Εκεί, ο αγώνας θα «ταξιδέψει» την Ελλάδα σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Ειδικότερα, τα αυτοκίνητα μεμονωμένα, ακριβώς όπως και στις υπόλοιπες 14 ειδικές διαδρομές, τις επόμενες 3 ημέρες. Από τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια» σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του.

abb_img