Στο Michigan ο πρώτος δημόσιος δρόμος με ασύρματη φόρτιση στις ΗΠΑ

Το Michigan σχεδιάζει να κατασκευάσει τον πρώτο δημόσιο δρόμο στις ΗΠΑ με ασύρματη φόρτιση κατά την οδήγηση.

Το Michigan θα κατασκευάσει τον πρώτο δημόσιο δρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες για ασύρματη φόρτιση κατά την οδήγηση.

Ωστόσο, και η Indiana έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση των πρώτων φάσεων ενός αντίστοιχου έργου.

Οι προσπάθειες δημιουργίας του πρώτου δημόσιου δρόμου με ασύρματη φόρτιση από την πολιτεία του Michigan

electric recharging lane

Τη δημιουργία του δρόμου ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Gretchen Whitmer. Μάλιστα, στοχεύει στην ενσωμάτωση της ασύρματης φόρτισης σε ένα τμήμα του δρόμου. Εκέι, λοιπίν, τα ηλεκτρικά οχήματα θα φορτίζουν κατά την οδήγηση με την βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.

Το πιλοτικό έργο του Michigan είναι μια συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Μεταφορών και του Γραφείου Μελλοντικής Κινητικότητας και Εξηλεκτρισμού. Στην παρούσα φάση το κράτος αναζητά εταίρους για τη χρηματοδότηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίς τα καλώδια φόρτισης;

Το πιλοτικό πρόγραμμα για ασύρματη φόρτιση θα καλύψει μια διαδρομή 1,6 χλμ. και οι πιθανές προτεινόμενες περιοχές για τη δημιουργία του είναι οι Wayne, Oakland και Macomb.

Την πρώτη πρόταση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του δοκιμαστικού θα δούμε από το Τμήμα Μεταφορών στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι διάφορες ανακοινώσεις δεν αποκάλυψαν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πιλοτικού έργου.

To πιλοτικό έργο ασύρματης φόρτισης σε δρόμο σε εξέλιξη στο Michigan

Indiana Road

Φυσικά εάν το Michigan θέλει να είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που θα αποκτήσει έναν ή περισσότερους δρόμους με ενσωματωμένη λειτουργία ασύρματης φόρτισης για κινούμενα ηλεκτρικά οχήματα, θα χρειαστεί να κινηθεί γρήγορα, δεδομένου ότι ένα αντίστοιχο πιλοτικό έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Indiana.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών της Indiana (INDOT) είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι ότι θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Indiana Purdue καθώς και με τη γερμανική εταιρεία Magment,  η οποία ειδικεύεται στην ασύρματη φόρτιση,  προκειμένου να δοκιμάσει την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης εντός δρόμου.

Η έναρξη του έργου είχε προθεσμία ως τα «τέλη του καλοκαιριού» του 2021, επομένως θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι φάσεις 1 και 2 του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνουν δοκιμές οδοστρώματος, ανάλυση και βελτιστοποίηση λειτουργιών, και πρόκειται να διεξαχθούν από το Joint Transportation Research Program (JTRP) στην πανεπιστημιούπολη του Purdue’s West Lafayette.

Για τη φάση 3, του έργου η INDOT χρησιμοποιεί μία απόσταση μήκους 6,5 χλμ. Εκέι οι  μηχανικοί δοκιμάζουν την ικανότητα φόρτισης του δρόμου για τα βαρέα φορτηγά (ισχύος 200 κιλοβάτ και άνω).

Διαβάστε επίσης: Επιτυχής δοκιμή ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ισραήλ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών και των τριών φάσεων, η INDOT θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία ένα τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου εντός της Indiana.

Ενώ η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης για οχήματα έχει ήδη εμπορική λειτουργία κυρίως σε σημεία στάσης για λεωφορεία και ταξί σε διαφορετικές χώρες. Μάλιστα,  η ασύρματη φόρτιση κατά την οδήγηση, σε δρόμο για κινούμενα οχήματα, αποτελέι πράγματι μια αναδυόμενη τεχνολογία, η οποία κάνει όμως διαρκώς πρόοδο σε διεθνές επίπεδο.

abb_img
spot_img