Τα 11 πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα του κόσμου

Μια λίστα με τα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, ανεξάρτητα από το γεγονός εάν είναι πραγματικά διαθέσιμα προς πώληση ή όχι.

Ακούστε το άρθρο

Πρόσφατα το Electrek, δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπάρχουν στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, ανεξάρτητα από το γεγονός εάν είναι πραγματικά διαθέσιμα προς πώληση ή όχι.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα που διαμόρφωσε το Electrek περιλαμβάνει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Tesla Founder’s Series Roadster ανήκει στα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Tesla Founder’s Series Roadster

Το Tesla Roadster ήταν το αρχικό ηλεκτρικό όχημα που έκανε το ντεμπούτο του για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Βοήθησε την Tesla να ανοίξει τον δρόμο για να γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στην αγορά. Για να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτό το εντυπωσιακό EV, η Tesla θα κυκλοφορήσει ένα Roadster δεύτερης γενιάς με πρωτοποριακές προδιαγραφές.

Το Founders Series Tesla Roadster θα κοστίζει 250.000 δολάρια.

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

Επόμενο στη λίστα με τα πιο ακριβά ηλεκτρικά οχήματα είναι η Aston Martin Rapide E. Αυτή είναι μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του σπορ αυτοκινήτου Rapide που είδαμε το 2010.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδίαζε να παράγει 155 οχήματα Rapide E σε περιορισμένη κυκλοφορία, και στη συνέχεια απέρριψε, συνολικά, ολόκληρο το πλάνο.

Η Aston Martin αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Rapide E ως ερευνητικό project στην ανάπτυξη μελλοντικών EV, όπως το ηλεκτρικό SUV Lagonda.

Αυτό το EV δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αλλά έφτασε στη λίστα επειδή κόστιζε περίπου 330.000 δολάρια.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

Αναφέροντας ηλεκτρικά οχήματα που είναι δύσκολο να βρεθούν, φτάνουμε και στη Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, η οποία κατείχε εντυπωσιακά χαρακτηριστικά σε μια εποχή που τα ηλεκτρικά οχήματα δεν ήταν τόσο διαδεδομένα.

Αυτό το σπορ αυτοκίνητο το είδαμε το καλοκαίρι του 2013 ως περιορισμένη έκδοση, ηλεκτρική έκδοση του ICE SLS AMG.

Οι διάφοροι τύποι φορτιστών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμοι στην αγορά

Πριν από την εποχή του, αυτό το EV επέτρεπε σε κάθε κινητήρα να κινεί επιλεκτικά και τους 4 τροχούς. Η τιμή πώλησης του μοντέλου άγγιξε περίπου 544.000 δολάρια το 2013.

Rimac Automobili και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Rimac Automobili Concept_One

Η Rimac Automobili είναι μια κροατική αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε ως χόμπι έξω από το γκαράζ του Mate Rimac. Ο Κροάτης ιδρυτής αντικατέστησε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στη σειρά BMW 3 με ηλεκτρικό κινητήρα.

Μετά το ντεμπούτο του το 2011, το Concept_One έφτασε τελικά στην παραγωγή το 2013.

Κατά τη στιγμή της παραγωγής, η τιμή του Rimac Concept_One έφτασε περίπου το 1 εκατομμύριο δολάρια.

NIO EP9

Νιο

Αυτό το σπορ διθέσιο αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του την ίδια μέρα που δημιουργήθηκε η μάρκα NIO. Αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε σε μόλις δεκαοκτώ μήνες και είναι ένα από τα ταχύτερα ηλεκτρικά οχήματα στον πλανήτη και έχει συνολικά 1.341 άλογα.

Δυστυχώς, μόνο έξι EP9 κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν σε επενδυτές της εταιρείας για περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Η NIO ανακοίνωσε αργότερα ότι σχεδιάζει να παράγει άλλα δέκα με περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Hispano Suiza Carmen Boulogne

Η Hispano Suiza ιδρύθηκε το 1904 (!) και είχε εξέχον ιστορικό στην παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων, κινητήρων αεροσκαφών, φορτηγών και όπλων στις αρχές έως τα μέσα του 1900. Η μάρκα αναβίωσε ως κατασκευαστής αυτοκινήτων πριν από μια δεκαετία και βρήκε τη θέση της σε υπερπολυτελή supercars σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ως έργα τέχνης.

Η Hispano Suiza Carmen είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα που είδαμε το 2019.

Η Hispano Suiza σχεδιάζει μόνο να παράγει συνολικά 19 Carmen που η τιμή τους θα ξεκινά από περίπου 1,93 εκατομμύρια δολάρια.

Lotus Evija

Lotus Evija
Η Lotus  παρουσίασε για πρώτη φορά το 2019 την Evija ως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική (και περιορισμένη) έκδοση της Lotus.

Η Evija θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή και κυκλοφορία από τη Lotus. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κοινοποίησε στο παρελθόν σχέδια για την παράδοση μόλις 130 Evija.

Σύμφωνα με τη Lotus, η παραγωγή θα ξεκινούσε πριν από τα μέσα του 2021. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσεις οι παραδόσεις του Evija.

Κάθε μία από τα 130 Lotus Evijas θα κοστίσει περίπου 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Automobili Estrema Fulminea και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 Αυτοκίνητο Estrema Fulminea

Αυτή η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μακράν η νεότερη στη λίστα, αφού ιδρύθηκε μόλις το 2020. Η Automobili Estrema είναι ένας Ιταλός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε από τον Gianfranco Pizzuto, συνιδρυτή της αρχικής Fisker inc. το 2007

Μέχρι στιγμής, η Automobili Estrema έχει μοιραστεί ότι η Fulminea θα είναι το πρώτο hypercar δρόμου εξοπλισμένο με υβριδική μπαταρία 100 kWh που αναπτύχθηκε μαζί με ειδικούς IMECAR Elektronik.

Η Automobili Estrema έχει ήδη ανακοινώσει ότι η παραγωγή του Fulminea το 2023 θα παραδώσει μόνο 61 μονάδες. Λόγω αυτής της αποκλειστικότητας, το επερχόμενο Fulminea θα κοστίζει 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Rimac Automobili Nevera

Επόμενο στη λίστα με τα πιο ακριβά ηλεκτρικά οχήματα είναι το Rimac Nevera. Αρχικά το λάνσαρε ως Concept_Two, η Rimac μετονόμασε τελικά όμως το δεύτερο EV της σε Nevera.

Το ελαφρύ EV αποτελεί κυρίως ανθρακόνημα, συμπεριλαμβανομένων περίπου δύο μπαταριών με ισχύ 120 kWh.

Τα οχήματα παραγωγής θα τελείωναν το 2020, αλλά καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Όταν η παραγωγή της Rimac επανέλθει, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την πρώτη παράδοση και την τελική τιμή του hypercar Nevera.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τιμολόγηση το Rimac Nevera θα κοστίζει περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

 Pininfarina Battista Anniversario

Αυτοκίνητο Pininfarina Battista Anniversario

Το επερχόμενο ηλεκτρικό hypercar Battista είναι το αγαπημένο παιδί της Automobili Pininfarina GMbH στο Μόναχο και της εταιρείας σχεδιασμού αυτοκινήτων Pininfarina στην Ιταλία.

Στην πραγματικότητα θα είναι το πρώτο όχημα που φέρει την επωνυμία Automobili Pininfarina.

Η υπηρεσία εξατομίκευσης του Pininfarina Battista hyper GT προσφέρει έως και 128 εκατομμύρια συνδυασμούς για το εσωτερικό του

Η Automobili Pininfarina κοινοποίησε πρόσφατα τα σχέδια για την παραγωγή 150 οχημάτων Battista για παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Συμπεριλαμβανομένων αυτών των 150 θα είναι μόνο πέντε, έκδοση Anniversario Battistas.

Το Battista θα κοστίζει περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Το Battista Anniversario θα κοστίζει 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Aspark Owl ανάμεσα στα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Aspark Owl

Η Aspark Co. είναι ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, που ξεκίνησε το 2005 στην Οσάκα. Οι κινητήρες που χρησιμοποιεί παράγουν συνολική ισχύ 1.480 kW με 2.012 ίππους.

Επιπλέον, η Aspark αναφέρει ότι έχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη ισχύ από τα αυτοκίνητα της Formula-E και δύο φορές περισσότερη από τα αυτοκίνητα της Formula-1. Οι πωλήσεις των 50 Aspark Owl ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος και αυξάνει τις πωλήσεις στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων

Όταν η Aspark παρουσίασε για πρώτη φορά το Owl το 2019, θα κόστιζε 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, τώρα που κυκλοφορούν τα μοντέλα, η βασική τιμή για το Aspark Owl είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια (2,9 εκατομμύρια ευρώ).

Αυτό το καθιστά όχι μόνο το γρηγορότερο, αλλά και το πιο ακριβό ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο.

abb_img